Данілов: "Ліквідація Пригожина — це початок транзиту влади на території Росії, а "Вагнер" припинить своє існування"

Данілов: "Ліквідація Пригожина — це початок транзиту влади на території Росії, а "Вагнер" припинить своє існування"

Ліквідація очільника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина — це початок транзиту влади на території Росії. Так в ефірі Українського Радіо секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував повідомлення, про аварію літака 23 липня у Тверській області Росії, на якому, за даними "Росавіації", перебували очільники ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та Дмитро Уткін. Крім, того на його думку, "вагнерівців" залишать територію Білорусі, а саме угрупування припинить своє існування.

 

0:00 0:00
10
1x

Олексій Данілов. Фото: РНБО

"ПВК "Вагнер" припинить своє існування, але таких структур ще багато на Росії"

"Те, що відбувається на Росії й смерть тих людей, які безпосередньо брали участь в атаках на наших громадян — це неминуча кара. Вона буде обов'язково  і немає значення, де це буде відбуватися. Сам ПВК "Вагнер" на сьогодні як структура з великою ймовірністю припинить існування, тому що там все трималося на людях, які безпосередньо знаходилися в цьому літаку. Але це не має нас тішити, тому що маймо на увазі, що таких структур багато на Росії, і наше завдання — рухатися вперед, прибирати їх з нашої території для того, щоб у них не було жодного бажання взагалі зазіхати на нашу землю", — зазначає Олексій Данілов.

"Вагнегірців" приберуть з Білорусі

Секретар РНБО вважає що представників ПВК "Вагнер", які перебувають на території Білорусі, приберуть з країни. "Це виклик насамперед для Лукашенка, тому що він безпосередньо давав гарантії безпеки людині, на прізвище Пригожин. Тому це челендж для Білорусії. Ми вважаємо, що, скоріш за все, вони будуть найближчим часом прибрані з території Білорусі, і Лукашенко зробить все можливе для того, щоб їх там не залишилося. Якщо вони надалі будуть там знаходитись, то це дратування Польщі, Литви та наших кордонів, які у нас спільні з Білоруссю. Куди вони підуть — це питання вже окреме, тому що там кожен особисто буде вирішувати свою долю, як він продовжуватиме своє життя. Не всі вони, звичайно, підуть на фронт", — вважає Данілов.

Євген Пригожин. Скріншот: Пресслужба Пригожина / Telegram

"Ліквідація Пригожина — початок транзиту влади на території Росії"

Коментуючи, чи насправді загинув Євген Пригожин, Данілов зазначив: "Свого часу вважали, що Гітлер перебуває чи в Аргентині, чи в іншій країні. Тому тут зараз буде дуже багато думок, пліток та інших інтерпретацій цих подій з урахуванням процесу, коли "вагнерівці" вирушили на Москву. Ми більш ніж впевнені, що це не могло відбуватись без доручення високопосадовців, які безпосередньо знаходились в Москві. Пригожин не настільки самостійна фігура для того, щоб самостійно ухвалювати рішення. Пам'ятайте, як його вітали в Ростові, як їх вітали по дорозі, і тому це не проста комбінація. Ми не виключаємо, що це початок транзиту влади на території Росії", — резюмує секретар РНБО.