Юля Юріна: "Я більше не ЮЮ! Я відкрила нову сторінку, під справжнім ім'ям"

Юля Юріна: "Я більше не ЮЮ! Я відкрила нову сторінку, під справжнім ім'ям"

Час великих потрясінь для багатьох українських музикантів став періодом змін і віднайдення нових себе. Так, виконавиця ЮЮ стала Юлею Юріною, почала працювати з іншим лейблом, а у травні дала потужний сольний концерт. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Юля Юріна презентувала альбом "Ґвара". До платівки увійшли концертні версії пісень, а також дуети з колегами-музикантами, виконані під час виступу. Як з'явилась ідея запису платівки, як тривала підготовка до концерту і яких іще новин чекати від виконавиці, Юля Юріна розповіла ведучій Ксенії Івась.  

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба Юлі Юріної

За концертом і альбомом стоїть велика робота

Юлю, у травні відбувся твій сольний концерт. Люди, які його відвідали, відкоментували, що були приголомшені енергетикою виступу. А ти про свій концерт говорила, що це кіт в мішку, бо пісні необкатані. То яким же виявився той кіт особисто для тебе?

Для мене це кіт — мрія. Все вийшло дуже кльово. Хоча, дійсно, за півтора місяця, поки тривав продаж квитків на концерт, ми разом із дівчатами з "Ґвари", моїм струнним складом гурту, записали альбом, який увібрав у себе двадцять один трек, але не знали, який буде результат на сцені. Ми вивчили весь матеріал альбому, ретельно підготувались. І вже коли виступили, видихнули, зрозуміли, що ми зробили. За концертом і альбомом стоїть велика робота. Я щаслива, що це все відбулося. 

Чи весь матеріал з концерту потрапив на платівку? 

Так, все, що було на сцені, зафільмовано. Відео можна подивитись на YouTube. Ми навіть розмови з публікою не різали. Забрали лише ті кадри, у яких я пила водичку. 

Ти зняла цей концерт 19 травня, а альбом видала рівно за два місяці. Якою була твоя роль в процесі створення відеоверсії? Що тобі треба було контролювати особисто? 

Ми працювали над відеоверсією з режисером Іллею Дуциком, він знімав дуже кльові кліпи для артистів Tucha та Oi Fusk. Щодо моєї участі у процесі, то я приїжджала в "монтажку", ми відкривали проєкт, продивлялись матеріал. У нас було десять камер, якими за кожен номер було знято десять різних планів. Я сиділа разом із монтажером і казала: "Ось цей кадр сюди, тут ми вставляємо ось те, тут ріжемо…". Тому після концертної роботи я побула ще й режисером монтажу, режисером зведення. Виконувала артистичну залаштункову роботу. 

ЮЮ — це був перехідний етап з іншим лейблом, з піснями, які я не можу видалити з платформ 

"Ґвара" — це ще й назва твого фольклорного курсу з вокалу. Саме з його учасницями ти створила своє антишароварне однойменне шоу. Після цього виступу прийшли до "Ґвари" нові учасниці? 

Я поки що не набирала курс, бо не встигаю. А на концерті зі мною виступали дівчата з його першого випуску. Взагалі у нас є окрема історія про те, як виникла ідея концерту. Я виступала у клубі "Хвильовий" у Києві. Тоді у мене на курсі був вже четвертий випуск. Дівчат з нього я запросила  на цей концерт і вирішила зробити їм приємне: домовилась, що після свого виступу виведу на декілька пісень дівчат, щоб вони поспівали на сцені, а Рома Прокоп’єв, мій барабанщик, нам би підіграв. Так і сталось. Ми почали імпровізувати: Рома грав, ми заспівали. Після цього концерту до мене підходили люди й казали: "Юлю, це ж такий етнорейв! Треба зробити концерт!" Після цього у мене за півтора місяця зібралася команда, я відібрала дівчат, які мали час і які хотіли разом зі мною виступати. І от ми зробили те, що взяло початок на сцені "Хвильового". 

До запуску релізу "Ґвара" ти переоформила назву на всіх своїх платформах з ЮЮ на Юля Юріна. Для чого тобі це потрібно? 

Я більше не ЮЮ, я — Юля Юріна. ЮЮ — це був перехідний етап з іншим лейблом, з піснями, які я не можу видалити з платформ. Я відкрила нову сторінку, назвалася своїм справжнім ім'ям — Юля Юріна і перенесла туди всі україномовні пісні. Наступні треки, що з'являтимуться, будуть виходити під лейблом Gvara Music і вже через нового польського агрегатора, який не працює з країною-агресором. 

Коли плануєш наступний реліз? 

Думаю, що це буде студійний альбом. Він вже готовий. До нього увійшла вся моя рефлексія — пісні "Барбі", "Зуби", "Хто ти такий" та багато інших. Вони всі записані та зведені. Зараз ми трошки відконцертуємо і будемо вивантажувати на онлайн платформи наступний альбом.  

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.