Fiїnka та alyona alyona виступили на захист регіональних діалектів

Fiїnka та alyona alyona виступили на захист регіональних діалектів

Fiїnka та реперка alyona alyona видали сингл "Наше злото". Новою піснею артистки виступали на захист живої мови та регіональних діалектів.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Fiїnka

"Я давно роздумую над темою мови, діалектів, оскільки вся моя творчість побудована на гуцульському діалекті. І найбільше хейту я отримую саме через нього. Під кожним моїм відео можна прочитати комент "Що це за мова? А можна державною?" і таке інше. Біда у тім, що величезна кількість людей тільки зараз знайомляться з державною мовою, і для них діалект звучить як якась іноземна. Я вирішила підняти цю тему. Наша мова дуже різна у кожному куточку. І розмовляти виключно літературною, бо інакше ти якийсь безграмотний, це якраз наративи совєтів. Дуже принижувалися діалекти. Але на них тримається наша жива мова, саме так ми ідентифікуємо регіони нашої країни. Це виключно наше і робить із нас українців. Я запропонувала втілити цю ідею у треку з Альоною, адже вона артистка, яка ніколи не стоїть осторонь важливих тем і сама має прекрасний степовий говір Кіровоградщини. Символічно, що цю пропозицію Альона прийняла саме в День рідної мови. А вже в День Конституції України, де чітко вказано, що державна мова України — українська, вийшов наш спільний трек "Наше злото". І з великою радістю презентую цю файну співанку. Слухайте, набувайтеся і цінуйте своє!", — розповіла Fiїnka в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, у червні KOLA та ayona alyona представили спільну пісню "Небо хилиться".

У травні Fiїnka випустила сольний сингл "Видко литку".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.