Victoria NIRO: "Як і всі українці, я хочу поїхати на наше Чорне море – до Криму"

Victoria NIRO: "Як і всі українці, я хочу поїхати на наше Чорне море – до Криму"

Victoria NIRO – зірка українського музичного TikTok. Надаючи все більше уваги авторським пісням, а не каверам, які зробили Віку відомою, артистка планує багато експериментувати, щоб розвиватись. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Victoria NIRO презентувала пісню "А море манить" і розповіла ведучій Ксенії Івась про роботу з лейблом, вибір самостійного шляху у просуванні творчості й співавторство з мамою.

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Фейсбук-сторінка Victoria NIRO

Мені буде дуже приємно, якщо “А море манить” сподобається слухачам і вони відчують її атмосферу

Розкажи, будь ласка, про пісню "А море манить". Яка історія її створення? 

Як і всі українці, я хочу поїхати на наше Чорне море – до Криму. Впевнена, що ми його скоро повернемо. Як взагалі з'явилась ідея пісні? Якось я розбирала свою шафу і натрапила на старі фотографії ще 2013 року з Коктебеля. Паралельно слухала музику "Скрябіна" та Сестрички Віки, зокрема пісню "То моє море". І думала: "От би написати теж класну композицію з алюзіями на цю пісню". Почала створювати текст, надіслала демку своєму другові – й вийшла ось така пісня. Вона мені дуже подобається, бо вперше трек є суто моїм. Вісімдесят відсотків тексту створила я сама, плюс трохи допомоги інших людей. Мені буде дуже приємно, якщо "А море манить" сподобається слухачам і вони відчують її атмосферу. 

Хто допомагав тобі зі створенням тексту? 

Моя мама. Вона класно, дуже влучно додала у текст пісні, наприклад,  фразу: "В вуха навушник. Як співав Кузьма "То моє море". І ці слова ідеально лягли на музику, яку я написала. 

Коли працюєш самостійно, то можеш більше дати музиці від себе

У травні ти завершила співпрацю із лейблом Papa Music. Як просуваєш свої пісні тепер? 

Просто пробую робити це сама, як і створювати пісні. Десь допомагають друзі-музиканти, мама долучилась, ви запросили… Іде як є. 

Ти можеш порівняти, як це – працювати з лейблом і самостійно? 

Звісно, самостійно – набагато важче, адже у тебе немає такої великої команди, яка б могла виконувати певні задачі. Ти робиш все сам, десь трохи нервуєш, тривожишся, думаєш про те, як з цим встигнути. Натомість коли працюєш самостійно, то можеш більше дати музиці від себе, навіть просунутись, розвинутись у якихось навичках далі. Плюс це дуже велика відповідальність. 

Ти в Instagram розповіла, що будеш продовжувати експериментувати зі стилями, шукати себе. Яким буде твій наступний трек? 

Я хочу експериментувати щосили, тому наступний трек буде з атмосферою кіно Квентіна Тарантіно.  

 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.