6 мільйонів українців відключені від електрики — Зеленський

6 мільйонів українців відключені від електрики — Зеленський

Станом на вечір 30 листопада близько 6 мільйонів мешканців України все ще лишаються без електропостачання. Про це під час відеозвернення 30 листопада повідомив президент Володимир Зеленський.

"Станом на сьогоднішній вечір близько 6 мільйонів абонентів у більшості областей нашої держави та у Києві відключені від електрики", — розповів гарант.

За його словами, найскладнішою ситуація залишається у столиці, а також на Київщині, у Вінницькій, Львівській, Одеській, Хмельницькій і Черкаській областях.

"Енергетики та комунальники, наші всі служби роблять все, щоб стабілізувати систему й дати людям більше енергії на довший час. І я ще раз хочу підкреслити: дуже важливо, щоб люди розуміли, коли й на який проміжок часу у них відключать електрику", — наголосив президент.

Він зауважив, що відповідальність за це лежить як на енергокомпаніях, так і місцевій владі.

"Люди мають право знати. І настільки, наскільки це можливо зараз, має бути забезпечена передбачуваність життя. Люди бачать, що в сусідніх будинках чи на найближчих вулицях чомусь інші правила щодо світла. А має бути справедливість і зрозумілість", — підкреслив Зеленський.

Президент повідомив, що 30 листопада провів нараду з питань енергетики та зв’язку.

"Фіксуємо результати того, що вже зроблено для захисту наших систем. Готуємо нові рішення", — зазначив політик.

Також гарант провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій, в тому числі обговорювались питання забезпечення військових, а також постачання нової техніки й боєприпасів. Окрім того, на нараді обговорили ситуацію на фронті й у прифронтових зонах.

"Головні питання – Донеччина, Луганщина, Харківщина, Запорізька область, Херсонщина, Крим, прифронтові території й наш державний кордон. Аналізуємо наміри окупантів і готуємо протидію – ще потужнішу протидію, ніж зараз", — наголосив президент.

Фото: AP