Відбудова
Відбудова

Як "виживає" енергетичний ринок України в умовах постійних атак країни-агресорки та чи спроможні ми побудувати нову, "зелену" енергетику? Чи просувається реформа децентралізації та яким має бути інклюзивне містобудування, зокрема у постраждалих регіонах? Чому блокада кордонів не є новітнім явищем в історії Євросоюзу, а українська аграрна продукція має конкурентні переваги? На ці та інші питання відповідають експерти, науковці та представники влади в подкасті "Відбудова" аналітичного центру "Вокс Україна".

Українського радіо

07.09.2024 15:34:59 Відбудова

Повномасштабне вторгнення російської федерації створило небачені раніше виклики. Зокрема для аграріїв. І хоча всі ці виклики вимагають швидких рішень тут і зараз, шлях до ЄС не дозволяє забувати про майбутнє. Якими ці виклики вбачають самі аграрії? Що з розмінуванням земель? Чи задовільний фінансовий стан агропідприємств зараз та чи мають вони доступ до грантів і кредитів? Які результати впровадження ринку землі для аграрної сфери? Говорить генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Олег Хоменко.

31.08.2024 15:36:07 Відбудова

Повномасштабна війна істотно вплинула на роботу українських аграріїв. Особливо важко було в 2022/23 роках, коли росія нещадно обстрілювала порти, зерносховища, угіддя, і коли не працював зерновий коридор. Але з відновленням його роботи українському агросектору вдалося вийти з ідеального шторму, розповідає Роман Нейтер, дослідник Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки.

24.08.2024 15:36:39 Відбудова

Як війна вплинула на агросектор в Україні? Скільки земель можуть викорстовувати аграрії? Як держава допомагає господарникам і що вони роблять самі? Наскільки ефективно працює морський коридор? Про це розповідає заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань цифровізації Денис Башлик.

17.08.2024 15:36:21 Відбудова

У лютому 2022-го року українська децентралізація пройшла тест на спроможність. Завдяки горизонтальній системі управління та гнучкості, громади виявилися ефективнішими з точки зору протидії повномасштабній агресії росії. Про розбудову спроможних громад, що дає поштовх до формування ефективного та найбільш наближеного до людини інституту влади в демократичному суспільстві — місцевого самоврядування, говорить голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

10.08.2024 15:36:14 Відбудова

Про реформу децентралізації, її здобутки та соціологічний вимір тих змін, що відбуваються в громадах. Гостя програми — Мирослава Савісько, менеджерка проєктів соціологічних досліджень вивчення децентралізації та регіонального розвитку. 

03.08.2024 15:37:34 Відбудова

Під час повномасштабної війни кожна громада стала бойовою стійкою одиницею. Це доводить необхідність зберегти місцеве самоврядування, посилити громади і загалом наростити процес децентралізації, переконаний Олександр Солонтай, експерт з місцевого розвитку, керівник ГО "Агенція відновлення та розвитку".

27.07.2024 15:36:09 Відбудова

Про ситуацію з енергосистемою в Україні, шляхи вирішення проблем сьогодні та планування на майбутнє у подкасті "Відбудова" від аналітичного центру "Вокс-Україна" розповів директор з досліджень аналітичного центру DiXi Group Роман Ніцович.

20.07.2024 15:35:00 Відбудова

Наскільки складна ситуація в енергосистемі після російських обстрілів та коли вона покращиться? Як у кілька кліків перевірити, що Україна не продає електроенергію за кордон? Яка оптимальна енергетична система після війни? Розповідає заступник міністра енергетики України Микола Колісник.

13.07.2024 15:35:08 Відбудова

Як справляється ядерна енергетика з викликами воєнного часу. Гостя — Ольга Кошарна, кандидатка хімічних наук, співзасновниця ГО "Антикризовий експертний ядерний центр України".