Формула життя
Формула життя

Програма про безпеку – базову потребу людини. Завдяки фаховим порадам експертів, досвіду людей, що пережили подібні ситуації, та загальним рекомендаціям офіційних структур, проєкт допомагає правильно оцінити ризики та надає конкретні рекомендації щодо поводження у небезпечних ситуаціях.

Українського радіо

05.09.2024 10:07:17 Формула життя

Небезпечні наслідки безсоння: як люди власноруч повільно вбивають себе недосипанням? Як коригувати цей стан, зважаючи на нічні терористичні атаки росії на мирні міста? Які безпечні препарати та продукти допоможуть збалансувати сон? Гості: Юрій Погорецький, головний лікар лабораторії сну, сомнолог, кардіолог, кандидат медичних наук, президент Асоціації медицини сну; Віта Іванків, лікарка-дієтологиня.

Ведучі: ,
22.08.2024 10:07:18 Формула життя

Що таке фітонутрієнти і чи справді вони здатні врятувати організм від запалення та руйнування? В яких продуктах містяться і скільки треба вживати середньостатистичній людині щодня? Гості: дієтологиня, членкиня Асоціації дорослого та дитячого харчування Олена Зінченко, і патофізіолог, доктор медичних наук, професор Віктор Досенко.

Ведучі: ,
15.08.2024 10:07:18 Формула життя

Чому просити про допомогу — корисне вміння? Як це правильно робити і в яких випадках доречно? Гості: Людмила Калабух, бізнес-тренерка, блогерка та Оксана Митусова, письменниця, психологиня.

Ведучі: ,
01.08.2024 10:07:41 Формула життя

Зв’язок під час екстрених виключень світла: як та чому відсутність електроенергії впливає на можливість скористатися телекомунікаційними послугами? Що допоможе зберегти доступ до інтернету або ж зателефонувати до екстреної служби при настанні надзвичайної ситуації? Гість — Олександр Глущенко, експерт з телекомунікацій. На зв'язку — Богдана Півень, керівниця голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку.

Ведучі: ,
18.07.2024 10:07:20 Формула життя

Небезпечні децибели: як шум впливає на різні органи людини? Як захиститися від травмувальних звуків? Гості: Олександр Соловйов, лікар-гігієніст, кандидат медичних наук, експерт Національного агентства з акредитації України за напрямом "випробування фізичних факторів навколишнього середовища та робочої зони (санітарно-гігієнічні)" та Анжела Айданян, адвокатка, кандидатка юридичних наук.

Ведучі: ,
11.07.2024 10:07:17 Формула життя

Чому петиції нерідко стають інструментом крадіжки особистих даних: як це відбувається та чи можна цього уникнути? Гості: Трохим Бабич, координатор освітнього напрямку "кібербезпека" факультету інформатики Національного університету "Києво-Могилянська академія" та Сергій Лобойко, голова експертної ради Центру розвитку інновацій, архітектор інструментів долучення громадян е-петицій, громадського бюджету та багатьох інших.

Ведучі: ,
04.07.2024 10:07:46 Формула життя

Куди зникає вітамін Д-3: чому світ охопила епідемія його дефіциту та як уникнути небезпечних наслідків? Гості: Галина Незговорова, лікарка-гастроентерологиня, дієтологиня, кандидатка медичних наук, асистентка кафедри лабораторної діагностики біологічних систем Національного університету "Києво-Могилянська Академія" та Оксана Міщенко, професорка кафедри клінічної фармакології Інституту підвищення кваліфікації спеціалістів фармації Національного фармацевтичного університету.

Ведучі: ,
27.06.2024 10:07:08 Формула життя

Пожежна безпека в житлових будинках: яких правил варто дотримуватись, аби максимально убезпечити оселю. Гості: Борис Платкевич, голова громадської організації "Український союз пожежної та техногенної безпеки; Віктор Макодзеба, спеціаліст зі встановлення пожежних сигналізацій; Іван Мовчан, голова ОСББ зі Львова.

Ведучі: ,
13.06.2024 10:07:17 Формула життя

Безпечний відпочинок біля водойм: згадуємо важливі правила, що рятують життя. Гості: начальник водолазно-рятувального відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в місті Києві Олександр Туманов та кандидатка медичних наук, лікарка-інфекціоністка Анастасія Лішневська.

Ведучі: ,
06.06.2024 10:07:18 Формула життя

Небезпечний азбест довкола нас: як і де його використовують у будівництві? Що робити з азбестовмісними відходами, що утворюються внаслідок руйнувань? Гості: Денис Павловський, голова Агенції з хімічної безпеки; Костянтин Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів; Юрій Осіпов, волонтер, керівник Миколаївського осередку добровольчого будівельного батальйону "Добробат".

Ведучі: ,