Загроза ракетних обстрілів залишається високою — Генштаб

Загроза ракетних обстрілів залишається високою — Генштаб

Загроза застосування Росією ракетного озброєння по об’єктах військової та цивільної інфраструктури залишається високою на всій території України.

Про це повідомляє Генштабу ЗСУ.

Водночас високою є ймовірність активізації дій військ РФ з метою просунутись до адмінкордонів Донецької та Луганської областей.

"На Донецькому напрямку ворожі війська продовжують інтенсивне застосування авіації і тактичних ракетних комплексів", — йдеться у зведенні.

Повідомляється, що війська РФ обстрілювали Миколаїв та Олександрівку із реактивних систем залпового вогню. На Донецькому напрямку ворожі війська продовжують інтенсивне застосування авіації і тактичних ракетних комплексів. Крім того, інженерні підрозділи збройних сил Російської Федерації намагаються відновити залізничні мости в районі Сватового. У Генштабі також зауважують, що тривають бої за Маріуполь.

Зазначимо, що у Маріуполі українські військові в оточенні, що не дозволяє отримати їм підкріплення. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що "військово-політичне керівництво країни в курсі ситуації із заблокованими військовими у Маріуполі, відстежує ситуацію в режимі реального часу та має більше інформації, ніж відомо в соціальних мережах". 

Політик закликав "поставитися до цього з розумінням".

"Президент України і керівництво Збройних Сил роблять усе можливе (та неможливе), щоб знайти рішення й допомогти нашим воїнам. Але ми не можемо комунікувати наші плани та дії публічно, щоб не інформувати ворога. Просимо поставитися до цього з розумінням", — повідомив Подоляк.

Фото: Генштаб