Місця масових убивств, тортур та поховання виявлені у Бучі, Гостомелі та Мотижині — Геращенко

Місця масових убивств, тортур та поховання виявлені у Бучі, Гостомелі та Мотижині — Геращенко

Станом на ранок 7 квітня відомо про 400 закатованих та вбитих цивільних громадян на Київщині у Бучі, Гостомелі та Мотижні, ще 200 людей вважаються зниклими безвісти у Бородянці.

Про це під час брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, інформує Ukraine Media Centre Kyiv.

"На цей час відомо про більше ніж 400 вбитих цивільних громадян на території Київської області, але ця цифра буде збільшуватись", — розповів Геращенко.

За його словами, ще близько 200 людей вважаються зниклими безвісти у Бородянці в Київській області. Там вже розпочався розбір завалів багатоквартирних будинків, де під час авіаційних ударів РФ перебували цивільні.

"Вчора почались роботи в місті Бородянка. Розпочато розбір завалів будинків, які зруйновані внаслідок ударів російської авіації. Зруйновано приблизно 10 будинків, під завалами залишились українці. Вже знайдені тіла 4 загиблих під руїнами – і це тільки початок", — зазначив він.

Геращенко повідомив, що зруйновані 5-поверхові будинки поки що розібрані лише до 3 поверху.

"Але люди від бомбардувань ховались у підвалах. Зниклими безвісти вважаються близько 200 людей, і ми розуміємо, що багато з них вже зникли назавжди", — сказав радник міністра.

За словами Геращенка, МВС та Офісу генерального прокурора України відомі імена керівників підрозділів російської армії, які були розташовані в Київській області.

Фото: Суспільне