29 березня відкриють три гуманітарні коридори

29 березня відкриють три гуманітарні коридори

На 29 березня погоджено відкриття трьох гуманітарних коридорів із Маріуполя, Мелітополя та Енергодара.

Про це на брифінгу повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Гуманітарні коридори працюватимуть за такими напрямками:

З міста Маріуполь до міста Запоріжжя на власному автотранспорті.

"Також зараз із Запоріжжя вирушили автобуси для евакуації маріупольців з міста Бердянськ. Розраховуємо, що до вечора вони дістануться до міста", — поінформувала Верещук.

За її словами, також попри відсутність погодження з боку Росії 28 березня з Бердянська вдалося вивезти 880 маріупольців. Верещук зазначила, що питання проїзду людей вирішували в оперативному режимі.

Крім того, вона нагадала, що у Бердянську за адресою вулиця Мелітопольське шосе, 87б для маріупольців працює безкоштовна дозаправка. Також у місті працюють гуманітарні штаби для допомоги жителям Маріуполя. До них можна звернутися за телефонами: 3-62-76, 3-52-52, (097) 551 59 17, (050) 439 75 29.

З міста Мелітополь до міста Запоріжжя.

"Автобуси та гуманітарна допомога виїхали зранку із Запоріжжя. Час їх прибуття залежить від швидкості проходження блокпостів", — сказала Верещук.

За її словами, автобуси чекатимуть на людей біля відділення ДСНС №10 за адресою: вулиця Алексєєва, 12.

З міста Енергодар до міста Запоріжжя.

Колона людей на приватному транспорті у супроводі автомобіля ДСНС відправиться з міста о 10:00. Місце формування колони — навпроти міськради, вулиця Курчатова, 14 Також із Запоріжжя до Енергодара в супроводі ДСНС вирушила колона вантажівок з гуманітарною допомогою.

Зазначимо, 28 березня не відкрили гуманітарних коридорів через попередження розвідки про можливі провокації з боку росіян.

Фото: ОПУ