Земельна реформа, справа вагнерівців, відкритість зарплат: яким буде порядок денний депутатів

Земельна реформа, справа вагнерівців, відкритість зарплат: яким буде порядок денний депутатів

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура та заступник голови депутатської фракції партії "Голос" Роман Костенко в ефірі Українського радіо розповіли, якими є плани народних обранців на поточний пленарний тиждень.

0:00 0:00
10
1x

Про виключення Дубінського, доктрину політичної партії "Слуга народу" та створення нової коаліції 

"Виключення пана Дубінського це абсолютно персональний випадок. Ніхто не збирається щось переформатовувати, тому не доводиться говорити, що зараз є необхідність вступати в будь-які коаліції. І юридично, і фактично, і політично зараз монокоаліція є. Вона працює. Дійсно, в нас пройшов з’їзд, де була ухвалена доктрина.  Я хотів би, можливо, щоб вона була прийнята ще раніше, але зараз вона була вже сформована як стратегічний документ. Ми створили орган, який називається "політична рада партії", який буде по напрямках працювати в реалізації всіх пунктів президента Зеленського та "Слуги народу". У нас у партії є певні ідеологічні протиріччя, і це нормально, це демократія. Але у нас є ключові програмні пункти, які треба реалізовувати. Першим і основним пунктом є мир в Україні, а другим питання подолання бідності. Я вчора зустрічався з міністром соціальної політики і разом з урядом ми внесли законопроєкт, який буде передбачати, що вже з 2022 року можливе збільшення, наприклад, мінімальної пенсії до 3500 грн", — зазначив народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура

Які ключові питання розглядатимуть депутати 

Народний депутат від "Слуги народу" повідомив, що "сьогодні будуть розглядатися законопроєкти, наприклад, про земельну реформу. Поза межами міст та населених пунктів землі державної власності передадуть в об'єднані територіальні громади, і люди зможуть скористатися своїм конституційним правом отримати земельні ділянки, а об'єднані територіальні громади зможуть заробляти на цьому і бути більш спроможними здавати в оренду ці земельні ділянки. Я б ще виокремив законопроєкт про спрощення і реструктуризацію валютних заборгованостей. Пам'ятаєте, коли люди брали кредити в доларах по 8 грн, а зараз зовсім інший курс і з цим треба щось робити, тому що не може такого бути, щоб з них останні гроші витискали. З тих законопроєктів, які зроблять більш відкритою та доступною інформацію, є законопроєкт, який передбачає відкритість всіх заробітних плат в акціонерних товариствах, в яких держава є власником"

Про літній час 

"Я вважаю, що законопроєкт про літній час треба голосувати, але, мабуть, в країні, в якій зараз така економічна ситуація, виглядає, що не найважливіше питання, яке треба зараз підіймати в стінах Верховної Ради", сказав Качура.

Про годину запитань до уряду 

"Якщо говорити про звіт Степанова, то зараз є тільки питання пандемії, питання того, що в нас в червону заходять деякі регіони, але Міністерство робить все необхідне для того, щоб забезпечити вакциною. Думаю, що питання буде, що з поставками наступних вакцин, що з наступними партіями, які це будуть вакцини, в які строки і що буде в інформаційному контексті робити Міністерство охорони здоров'я, адже у нас є великі антивакцинні настрої в країні", зауважив Качура

Про створення Тимчасової слідчої комісії 

"Будь-яка тимчасова слідча комісія як інструмент це насамперед інструмент опозиції. Я не є прихильником того, коли представники партії влади створюють будь-які ТСК, тому що у нас є правоохоронні органи, Генеральна прокуратура, СБУ, МВС, ДБР, НАБУ, які повинні працювати і показувати результати. А якщо в опозиції є сумніви, вони створюють таку ТСК і доходять до якихось висновків. Так у всьому світі, але у нас ТСК перетворилась на зовсім інший інструмент", — прокоментував Качура

Заступник голови депутатської фракції партії "Голос" Роман Костенко вважає, "що створенння цієї тимчасової слідчої комісії це однозначно піар для того, щоб реально поховати "справу вагнерівців"

"Тому що півроку назад ще фракція "Голос" подала постанову про створення тимчасової слідчої комісії, яка б розслідувала можливий зрив спецоперації вагнерівців.  Півроку монобільшість не подавала туди своїх представників, і зараз, коли вже побачили, що почали про це більше говорити самі учасники операцій, почали про неї й розповідати. Тому щоб відповісти на питання, що робить парламент, то Офіс президента дав команду зробити все таким чином: створіть комісію про все, в яку накидайте і плівки Медведчука, і Іловайськ, і Крим, і вагнерівців. Я думаю, що ця справа буде просто похована і будуть казати, що розслідують, але зараз не вистачає часу. Наша позиція одна: потрібно вносити нашу постанову 4105 про створення тимчасової слідчої комісії щодо зриву цієї спецоперації і спочатку розслідувати та дійти висновку, чи є зрадники в Офісі президента, чи була зрада, а потім починати розслідувати все інше. Воно теж важливе, але поки ми не відповімо на ці питання, поки наші офіцери спецслужб не будуть розуміти, що вони у безпеці, і все, що вони роблять, вони роблять на користь держави і їх підтримують, далі йти не можна", — прокоментував Костенко. 

Фото: УНІАН 

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук