"Потенціал можна розкривати, потрібен час та зусилля": чи кожна людина може бути лідером

"Потенціал можна розкривати, потрібен час та зусилля": чи кожна людина може бути лідером

Чи кожна людина може бути лідером та повести за собою інших людей, розповіла радіо Промінь лекторка з системного управління, засновниця і директорка проєкту "Дивовижні" Марія Насєдкіна.

"Для людей, які впевнені, що їм не дано бути лідерами, я розкажу одну сторію. Коли я працювала з командою, одна людина мені сказала, що їй не дано бути лідеркою. І через рік вона стає операційною директоркою великої компанії. Тому я вважаю, що кожна людина може бути лідером, якщо вона цього прагне, докладає певних зусиль до зростання своєї кваліфікації, в тому числі й м’яких навичок. Потенціал можна розкривати, для цього лише потрібні час та зусилля", – розповіла Марія Насєдкіна.

Директорка проєкту "Дивовижні" висловилась й щодо відомої позиції Стіва Джобса, що людина, яка не має ідей, буде завжди лише наздоганяти, але ніколи не буде лідирувати:

"В мене є питання до лідерства Стіва Джобса. Я, звісно, вважаю його геніальною людиною, але не хотіла б працювати під керівництвом такої людини. З того, що про нього розповідають, він був жорстким перфекціоністом, а я прихильниця більш гнучкого лідерства, яке враховує в першу чергу людей". 

Читайте також: Як не втратити "генія" в собі – пояснює експерт

"Якщо брати сучасного лідера, то однією з основних його ролей є побудова якісної взаємодії між людьми і ця якісна взаємодія неможлива без комунікації. Якщо між людьми немає взаємодії, то які б ви політики не виписували, це все просто буде лежати на полиці", – наголосила Марія Насєдкіна.  

ФОТО: pixabay