Грицевус Міноборонівський: "Парламентський бестіарій" досліджує учасників парламентських виборів

Грицевус Міноборонівський: "Парламентський бестіарій" досліджує учасників парламентських виборів

Політичні звірі та де їх шукати — про це в ефірі програми "Парламентський бестіарій" на Радіо Промінь розповідають політролі Антон Суслов та Станіслав Шулімов.

Ведучі:

Ольга Бабчук, Павло Туптинський

Об’єкт дослідження: політична партія "Громадянська позиція".

Вид.  Pershoneprohidus Vicjnikus або Грицевус Міноборонівський.

Ареал поширення.  Грицевуси в невеликих кількостях розпорошені по всій території України. Разом з тим, трапляються аномальні зони, в яких "полковнику ніхто не пише", а тому тваринка не знаходить собі корму. 

Умови виживання. Хоча грицевус, як представник роду Міноборонівських, виживає там, де є армія, наш вид виступає за скасування призову. Цікаво також, що особини грицевуса намагаються "зламати хребет корупційній гідрі", яка того хребта, за своєю природою, не має. Якщо популяція грицевусів у парламенті буде достатньою, вона позбавить Спеціальних Боберців Узлісся (скорочено СБУ) економічних функцій, а інших політичних тварин позбавить недоторканності. Більше того, якщо колеги грицевусів пропускатимуть понад 10% засідань, то втратять мандат.

Причини розмноження. Вважається, що серед грицевусів чесних тварин більше, проте цей факт і досі обговорюється вченими. А все через те, що грицевуси хочуть скинути владу олігархів, збільшити зарплати та пенсії і водночас  будувати нові дороги, мости, вокзали, аеропорти. Тож улюблена червонокнижна квітка усіх тварин нашого лісу — бюджетник — знову в небезпеці.

Захист від  хижаків, шкідників та паразитів. Грицевуси, попри усі можливі недоліки, тварини розумні. Вони підтримують вступ до Європейського лісу та НАТО, але вважають, що ключ до повернення тимчасово окупованих територій саме в економічному зростанні.

Місце в харчовому (політичному) ланцюгу. Хоч який дружелюбний образ будують собі грицевуси, стосунки з іншими тваринами у них напружені. Останнім часом зоологи спостерігають погіршення стосунків окремих особин грицевусів із пандами голосистими. Мовляв, нема чого йти в лісову Раду, якщо конкретних цифр про ліс не знаєш. 

Еволюційний прогноз. Грицевус — тварина не нова для наших територій, але за весь час свого існування чомусь великої популярності серед людей не набула. За прогнозами зоологів, представники цього виду так і не зможуть освоїти землі українського парламенту. Нездатність грицевусів домовлятись і шукати союзників не грає цьому виду на користь. Тож, якщо нічого не зміниться, у майбутньому цей вид може лишитись у нашому бестіарії лише як данина історії.

Досліджуй  зараз.

Бо... після виборів піддослідним можеш стати ти.

 

У попередніх серіях:

Серія 1. Тигрюля Змієподібна

Серія 2. Панда Голосиста