У підсумку саміту Україна-ЄС підписано 5 угод на понад 100 мільйонів євро

У підсумку саміту Україна-ЄС підписано 5 угод на понад 100 мільйонів євро

За результатами саміту Україна-Європейський Союз, який відбувся 8 липня у Києві, було підписано низку угод, які гарантують допомогу з боку ЄС для фінансування євроінтеграційних заходів на загальну суму 137 мільйонів євро.

Про це повідомляє сайт президента України.

Всі угоди стосуються підтримки проектів, які спрямовані на євроінтеграцію. Зокрема, 40 млн євро допомоги буде залучено від Євросоюзу на фінансування заходів з реалізації реформи децентралізації та підтримки об'єднаних громад. 

Також підписано угоду між урядом України та Європейською комісією про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива — друга фаза", загальний бюджет якої 22,9 млн євро. 

Ще 10 млн євро закладено на фінансування заходу "Підтримка громадянського суспільства та культури". На таку ж суму укладено додаткову угоду про внесення змін до угоди про фінансування заходу "Підтримка ЄС для Сходу України".

Крім того, ЄС профінансує заходи в рамках "Програми технічного співробітництва 2019 року", спрямованої на підтримку України в реалізації ключових реформ та імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 44 млн євро.

Також між урядом України та Європейською комісією укладено додаткову угоду про внесення змін до угоди про фінансування заходу "Підтримка ЄС для Сходу України". Метою документа є збільшення на 10 млн євро обсягу фінансування ЄС для розширення діяльності за угодою на регіони, що межують з Азовським морем, зокрема на частину Запорізької області. 

Нагадаємо, що на саміті Україна-ЄС закликали Росію визнати відповідальність за збитий літак рейсу MH17.

Фото: Офіс  президента