Якщо у Світоліної буде рецидив травми, про Roland Garros не доведеться думати – член Президії Федерації тенісу

Якщо у Світоліної буде рецидив травми, про Roland Garros не доведеться думати – член Президії Федерації тенісу

Про перспективи українських тенісисток на змаганнях в Римі в ефірі "РанокПРО" розповів член Президії Федерації тенісу України Всеволод Кевлич.

Ведучий:

Вадим Корженко

Цього тижня у Римі стартував ґрунтовий турнір серії Premier-5. Минулорічною переможницею змагань у жінок стала українка Еліна Світоліна.

В першому раунді доволі несподівано поступилася Леся Цуренко, вона програла представниці Казахстану Юлії Путінцевій 4:6 і 2:6. З українок в турнірі залишилися Даяна Ястремська та Еліна Світоліна.

Першою суперницею Еліни Світоліної буде білоруська спортсменка Вікторія Азаренко, поєдинок відбудеться сьогодні. Азаренко – це екс-перша ракетка світу, і на Світоліну очікує серйозне протистояння.

Минулого тижня у Мадриді також проходив ґрунтовий турнір серії Premier, і Світоліна поступилася вже у першому раунді. Як це буде цього разу – невідомо. Перспективи у Світоліної хороші, принаймні, вона неодноразово заявляла, що для неї головне не перемога на турнірі серії Premier– найголовнішою її ціллю є перемога на турнірі Grand Slam.

Член Президії Федерації тенісу України Всеволод Кевлич переконаний, що Еліні Світоліній буде досить важко повторно захистити свій титул, зважаючи на те, що її досі турбує травма коліна.

"Це гра, у ній можна перемогти або програти. Щодо захисту титулу – Еліна вже зробила це минулого року, коли вдруге поспіль виграла Рим. Цього року буде набагато складніше, бо ще відчуваються посттравматичні речі, коліно не дуже добре себе почуває. Є дискомфорт, і Еліна з цим грає", – розповів Всеволод Кевлич.

Він не виключає можливості рецидиву. Втім, він зазначає, що якщо Еліна Світоліна хоче здобути перемогу на RolandGarros– турнірі з серії Grand Slam, який розпочнеться вже наприкінці травня, їй необхідна ігрова практика.

"Рецидиви трапляються у кожного спортсмена, який мав якусь травму. Але виграти Grand Slam неможливо без ігрової практики. Треба грати. Треба грати, відчувати, що все минулося з коліном, і травма вже не бентежить. Але у будь-якому разі треба награти декілька матчів, щоб це відчути. Але якщо рецидив буде, то про Roland Garros цього року не доведеться думати", – підсумував Всеволод Кевлич.

Нагадаємо, Еліна Світоліна на початку травня повернулася на корт після серйозної травми. З 23 березня до початку травня вона не брала участі у змаганнях.

Днями на одній з прес-конференцій Еліна Світоліна заявила, що мріє про перемогу на турнірі Roland Garros. Цей турнір стартує в Парижі 26 травня.

На фото Еліна Світоліна. Фото xsport.ua