Усі члени збірної України з карате входять у світові топ-10 у своїй категорії – прес-аташе Федерації карате

Усі члени збірної України з карате входять у світові топ-10 у своїй категорії – прес-аташе Федерації карате

З кожним роком карате стає все популярнішим як в Україні, так і в світі. Буквально напередодні збірна України повернулася з іспанської Гваделахари, де на Чемпіонаті Європи здобула одну золоту і дві бронзові медалі. Про результати збірної на Чемпіонаті Європи та підготовку до Олімпіади–2020 в ефірі "РанокПРО" розповів прес-аташе Федерації карате України Ігор Левенштейн.

Ведучий:

Вадим Корженко

Прес-аташе Федерації карате зазначив, що збірна України на Чемпіонаті все ж виступила трохи нижче своїх можливостей. При цьому він наголосив, що українці мали шість бронзових фіналів.

"І теоретично ми могли привезти з Гваделахари не дві, а цілих шість бронзових медалей. Але це спорт, і не завжди вдається вигравати у відповідальних боях, – розповів Ігор Левенштейн. – Але навіть якби ми взяли усі шість медалей, у заліку ми б все одно залишилися на досить почесному 5-ому місці, оскільки над нами – гранди: Іспанія, Туреччина, Франція та Італія, які взяли набагато більше медалей. Тому можна сказати, що ми таки виступили в свою силу".

Зараз, розповів прес-аташе ФКУ, основні зусилля збірної спрямовані на підготовку до Олімпіади в Токіо у 2020 році.

"Але паралельно з цим для того, щоб потрапити на Олімпійський турнір, треба набрати певні рейтингові очки, які набираються на найважливіших міжнародних турнірах, до яких належать не лише континентальні першості або Європейські ігри. Очки здобуваються на етапах Прем’єр-ліги карате та серії А, – розповів Ігор Левенштейн. – Це означає, що наші провідні збірники мають надзвичайно напружений графік, двічі на місяць вони кудись їдуть і б’ються. Це постійний тонус, хоча, з іншого боку, неможливо постійно перебувати на піку форми, це теж правда".

На думку Ігоря Левенштейна, на майбутніх Європейських іграх–2019, які відбудуться у червні цього року в Мінську, у українців непогані шанси.

"Кожний та кожна – у нас четверо дівчат та двоє хлопців – всі вони входять до світових топ-10, і кожен з них – це потенційний чемпіон Ігор. Хто ним стане – це вже покаже татамі в Мінську. Але чемпіонський потенціал на перемогу має кожний з шести", – підсумував він.

Нагадаємо, жіноча збірна з карате посіла перше місце на Чемпіонаті Європи в іспанській Гвадалахарі. Українки Анжеліка Терлюга, Галина Мельник, Аніта Серьогіна та Діана Шостак здобули золото у командному куміте.

На фото чемпіонки Європи у командному куміте Анжеліка Терлюга, Галина Мельник, Аніта Серьогіна та Діана Шостак. Фото НОК