Рахункова палата проведе аудит НАК "Нафтогаз України" — Пацкан

Рахункова палата проведе аудит НАК "Нафтогаз України" — Пацкан

Рахункова палата проведе аудит НАК "Нафтогаз України". Про це в ефірі Українського радіо в програмі  "Персона ґрата" повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.
 
"Ми все-таки проведемо аудит. Ми завершимо цей аудит, розглянемо в себе, звернемось до правоохоронних органів щодо відповідності дій НАК "Нафтогазу". Я думаю, що там буде порушена не одна кримінальна справа щодо перешкоджання діям Рахункової палати і іншим діям", — повідомив голова Рахункової палати.
 
За його словами, Рахункова палата має всі повноваження, а також підтримку кабміну щодо проведення аудиту.
 
"Які б формулювання не приймали для себе юристи НАК "Нафтогазу", я дам чітку відповідь: засновником НАК "Нафтогазу" є Кабінет міністрів України, тобто держава. Згідно з Конституцією України та закону про Рахункову палату, ми перевіряємо дохідну та витратну частину коштів  бюджету. Якщо український бюджет отримує дохід від НАК "Нафтогазу", це наші повноваження", — заявив Валерій Пацкан.
 
 
Нагадаємо, у листопаді минулого року Рахункова палата вже намагалася провести аудит “Нафтогазу”, однак зіткнулася з протидією з боку керівництва компанії.
 
Там вважають, що НАК “Нафтогаз” не належить до переліку об’єктів, до яких Рахункова палата може призначити аудит ефективності. Нафтогаз не є центральним органом виконавчої влади, що реалізує податкову і митну політику, а також не відповідає за справляння надходжень до державного бюджету.
 
Слухати повну версію.