В Україні задекларували доходи більше тисячі мільйонерів — ДФС

В Україні задекларували доходи більше тисячі мільйонерів — ДФС

У Державній фіскальній службі порахували мільйонерів. Як повідомляється на сайті відомства, 1120 громадян задекларували доходи понад 1 млн гривень, отримані в 2018 році.

33% від загальної суми підлягає сплаті в бюджет в якості податку — це майже 88 млн грн. Військового збору мільйонери сплатять 10 млн грн.

У ДФС зазначають, що найбільша кількість мільйонерів, серед осіб, які вже подали декларації, припадає на Київ — 396 осіб, наступними йдуть Харківська та Дніпропетровська області — 101 та 96 осіб відповідно.

Читайте також: НАЗК знайшло неточності в усіх деклараціях кандидатів у президенти

40% мільйонерів – жінки віком від 18 до 78 років. Серед чоловіків є навіть один неповнолітній мільйонер, якому "майже 18 років" (за інформацією ДФС). Найстаршому мільйонеру — 83.

35% із загальної кількості мільйонерів декларували доходи від операцій із продажу (обміну) майна, 24% – отримання інших оподатковуваних доходів та 20% – від надання майна в оренду (суборенду).

Наразі громадянами подано майже 100 000 податкових декларацій про майновий стан і доходи та задекларовано загальний дохід у сумі 13,5 млрд грн.

Фото: mind.ua