Окупанти в Криму підвищили зарплати і пенсії, але ріст цін їх швидко знівелював — правозахисниця

Окупанти в Криму підвищили зарплати і пенсії, але ріст цін їх швидко знівелював — правозахисниця

Ріст цін в окупованому Росією Криму знівелював підвищення пенсій та зарплат після окупації. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповіла правозахисниця Євгенія Андріюк.  

"Не дивлячись на те, що одразу після анексії Росія почала платити більші пенсії, і на якийсь момент навіть більшу зарплатню, буквально через рік вона впала, враховуючи, що в Криму дуже серйозно виросли ціни. Кримські ціни не набагато менші, ніж у Москві чи Санкт-Петербурзі. Це досить дорого, порівняно з іншими регіонами Росії, не кажучи вже про Україну. Тому навіть ті пенсії і зарплати, які піднялися, потихеньку зрівнялися і стали навіть меншими і нижчими, ніж в Україні", — повідомила Євгенія Андріюк.

Нагадаємо, у 2014 році Росія анексувала український Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим та в Севастополі окупаційна влада провела псевдореферендум про статус півострова, на якому більшість мешканців Криму начебто підтримали приєднання півострова до Російської Федерації. Міжнародна спільнота не визнає цього приєднання, лише кілька країн, серед яких Куба, Нікарагуа, Венесуела, Північна Корея, визнали півострів частиною Росії. В Україні Крим вважається тимчасово окупованою Росією територією. 

Слухати повну версію.