Олег Ляшко і снайпери НАБУ – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Олег Ляшко і снайпери НАБУ – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 25

"Олег Ляшко і снайпери НАБУ"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Сьогодні на черзі радикальний радикал – Олег Валерійович Ляшко.

Зірка пана Олега зійшла у грудні 1972 року у Чернігові, а дитинство минуло у різних інтернатах Чернігівщини.

Любов до тварин та прагнення заробити (зовсім не змінився) привели юного Олега на колгосп "Прогрес" у Луганській області, де він працював скотарем. Як бачите, корови – то давня любов Ляшка.

Кажуть, земля настільки не хотіла відпускати пана Олега, що він ще встиг попрацювати трактористом. Ймовірно, саме тоді Олег Валерійович призвичаївся цілувати землю, що згодом і зробив – але вже в українському парламенті.

Тож на початку 90-х пану Олегу довелось покинути – тимчасово, звісно – корівок і землю та переїхати до Києва. Там талановитий хлопець професійно займається журналістикою. Настільки талановито та професійно, що в 1994-му Ляшка заарештували і того ж року судили за розкрадання державного та колективного майна у великих розмірах. Гарна стаття як для майбутнього Президента, чи не так? Вже за рік пана Олега було звільнено за амністією.

Вперше до Верховної Ради у статусі депутата Ляшко пройшов, чи краще сказати "проліз", у 2006 році за списками Блоку Юлії Тимошенко. Був заступником голови бюджетного комітету – ну так, хто як не екс-розкрадач має знатися на бюджетних питаннях. У 2010 пана Олега виключили з фракції за дружні голосування з "регіоналами". Мабуть, оббрехали. Просто кнопки переплутав!

Тому вже у 2011 Ляшко обзавівся власною партією імені себе ("а шо? Простий хлопець з села"), а наступного року знову отримав місце у будівлі під куполом.

Досвід роботи кандидатом має. У 2014 на виборах Президента отримав, прости Господи, понад 8% підтримки.

Скотарям по життю щастить (одному точно). Олег Валерійович має квартиру, будинок, офіс та 7 земельних ділянок під Києвом – ось як землю любить!

Також задекларував колекцію монет, велотренажер, ще один тренажер і, звісно ж, вила. Зберігає понад 5 млн гривень та понад 700 тис доларів в Ощадбанку і півмільйона зелених під ліжком. За 2017 рік придбав нерухомості на понад 3 млн гривень. Достатньо радикально, як думаєте?

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Я зрозумів, чому пан Ляшко сам писав свою програму і за яких обставин. Його програма називається "План Ляшка". Тут одразу згадуються різні програми, зокрема у міжнародних відносинах: план Трумана, план Маршалла… Пан Ляшко так і пише: "Я написав цю програму сам, не залучаючи ніяких експертів". Тобто він пас корів і писав програму.

Щодо молодіжної політики – він пише про необхідність ротації еліт, бо старі еліти вже понад 30 років знаходяться при владі, і він, я так зрозумів, створить умови, щоб до влади прийшла молодь, щоб молоді люди могли бачити світ, навчатися будь-де та мали стимул повертатися в Україну. Зокрема він також вказує, що основна його мета – це боротьба з еміграцією і повернення людей в Україну, щоб вони працювали тут. Є дуже конкретні кроки, зокрема підвищення рівня зарплат. Він пише, що "робота для кожного, гідні доходи, справедливі ціни і тарифи" – це те, за що він бореться.

А потім він пише, що справедливість – це коли снайпер на фронті отримує 80 тис гривень, а снайпер Національного антикорупційного бюро – 15 тис гривень. Я спитав свого знайомого експерта, чи в НАБУ є снайпери. Він не дав однозначної відповіді, але, корупціонери, бережіться, бо Олег Ляшко точно знає, що у НАБУ є снайпери.

Також пан Олег пише, що через низькі доходи, а також унаслідок закриття закладів профтехосвіти сьогодні немає столярів, зварювальників, будівельників, як він пише, "днем з вогнем не знайдеш". І сьогодні кожна дитина, особливо у сільських малозабезпечених сім’ях, має отримувати такі прикладні знання.

Він також пише, що мають бути такі собі курси при школах та інших навчальних закладах, де діти вчитимуться їздити на тракторах тощо, тому що пан Ляшко вчився цьому ще в інтернаті.

Майже наприкінці програми він пише, що "це все можна назвати «популізмом». Але в нашій країні все, що правильно кажеш – популізм".

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр" Аркадій Корнацький

Серія 21. Патріотичні тести Кошулинського

Серія 22. Термінатор Кривенко

Серія 23. Правовий Купрій

Серія 24. Юлія Литвиненко та її діти

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com