Як боротися з весняним дефіцитом вітамінів: поради лікаря

Як боротися з весняним дефіцитом вітамінів: поради лікаря

Прийшла весна, а з нею й авітамінози. Як заповнити весняний дефіцит вітамінів та поживних речовин, в ефірі "ДеньПРО" розповіла лікар-алерголог Ольга Наумова.

Ведучі:

В’ячеслав Ільїн, Ганна Матвійчук

Ольга Наумова зазначила, що запас вітамінів традиційно скорочується до початку весни. Вона рекомендує поповнювати його за рахунок сезонних овочів та зелені, яка вже починає з’являтися на грядках та у продажу.

"Ми маємо компенсувати дефіцит вітаміну С, який до кінця зими зростає, – пояснює лікарка. – Хоча традиційна квашена капуста на сьогодні – один з найбільш багатих вітаміном С продуктів".

Найбільше Ольга Наумова радить поповнювати свій раціон овочами та фруктами.

"Хоча, якщо йде сильний дефіцит по мікроелементах, по вітамінах – то таким пацієнтам необхідно додавати це у вигляді синтетичних вітамінів", – зазначила вона.

Лікарка додала, що гарним джерелом вітамінів та мікроелементів на початку весни можуть стати заморожені ягоди, які зараз все частіше можна придбати в магазинах.

"Вони зберігають поживні речовини, вони зберігають вітаміни, мікроелементи. Тому, якщо робити морси або компоти нетривалої термічної обробки – це натуральні вітаміни, які можна отримувати, не купуючи синтетичних. Тому що вже у яблуках, на жаль, недостатньо поживних речовин, – пояснила Ольга Наумова. – Ще у нас у запасі залишаються цитрусові, але наші традиційні ягоди, зібрані влітку і заморожені, навесні ще зберігають усі необхідні вітаміни".

Раніше біологиня розповіла, чи справді корисні лише сирі овочі.

Фото pixabay.com