Які млинці можна їсти без шкоди для здоров’я і фігури ─ роз’яснення дієтолога

Які млинці можна їсти без шкоди для здоров’я і фігури ─ роз’яснення дієтолога

Дієтолог Світлана Фус в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповіла, які млинці можна їсти без шкоди для здоров’я і фігури.

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

Все залежитить від кількості млинців, які ми будемо вживати. Звичайно, якщо їсти млинці на сніданок, обід та вечерю з калорійними начинками, то, безумовно, це може вплинути і на стан здоров’я, і на фігуру. Під час Масляної можна їсти млинці, проте при цьому решту вуглеводних продуктів, наприклад, каші та хліб варто частково прибрати зі свого раціону.

До того ж, бажано куштувати млинці в першій половині дня.

Щоб зменшити калорійність млинців, їх можна готувати на воді, тобто використовувати воду, муку та яйце як основу для млинців. Також можна готувати на молоці з низькою жирністю.

Крім того, коли смажете млинці, не обов’язково наливати під кожний млинець достаньо велику кількість олії. Пательню можна змащувати шматочком сала і у такий спосіб зменшувати кількість жиру.  

Також можна змішувати пшеничне борошно вищого ґатунку з борошном з твердих сортів пшениці чи, наприклад, додавати муку з інших круп.

Якщо ви готуєте млинці з м’ясом, то краще використовуйте м’ясо птиці. Якщо готуєте з фруктами, то краще не додавайте до них цукор.

Також млинець з медом буде кориснішим за млинець з варенням.

Прослухати повну версію.

Фото ─ pexels.com