Новий позов "Нафтогазу" до "Газпрому" свідчать про новий виток боротьби з російським монополістом в ЄС — експерт

Новий позов "Нафтогазу" до "Газпрому" свідчать про новий виток боротьби з російським монополістом в ЄС — експерт

Подання українською компанією "Нафтогаз" нового позову проти російського "Газпрому" щодо порушення європейського законодавства у сфері конкуренції свідчить про новий виток боротьби з монополією "Газпрому" в ЄС. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик.
 
"Розгляд антимонопольних справ антимонопольними органами Європейського союзу по відношенню до Газпрому про монопольне становище на ринку газу триває вже декілька років. На жаль, ні до чог це не призвело. Тому заяви НАК Нафтогаз України можна вважати новим витком таких розглядів, тому що дуже було невдоволене європейське співтовариство і деякі країни висловлювали своє розчарування тим, що розслідування ні до чого не призвело", — вважає Валерій Боровик.
 
Зазначимо, 5 березня виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що Україна має намір подати позов проти Газпрому за порушення європейського законодавства у сфері конкуренції. Позов планується подати наприкінці квітня 2019 року. 
 
Слухати повну версію.