Піца, блокчейн, Дерев’янко – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Піца, блокчейн, Дерев’янко – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 13

"Піца, блокчейн, Деревянко"

ПоліТроль Антон Суслов:

– А Ви знали, що серед кандидатів у президенти є готовий поділитись піцою "нормальний пацан"? Піцайоло виборчого списку – Дерев’янко Юрій Богданович.

45 років тому, немов виринувши з Черемоша й Прута, у чарівному Франківському краї народився Юрій Дерев’янко.

Трудовий шлях пан Юрій розпочав з дійсно нелегкої роботи – токарем транспортного цеху у військовому кар’єрі. Спробувавши ще кілька робіт, пан Юрій той трудовий шлях закінчив і подався у підприємці.

Як і всі "нормальні пацани" 90-х, Дерев’янко і його молода команда започаткували кілька фірм: від торгівлі ліками до продажу металу. Так хлопчик Юра перетворився у поважного Юрія Богдановича з мільйоном зелених купюр у кишены.

Після років діяльності у бізнес-сфері, які дозволили явно не за допомогою копіювальної машини збільшити кількість грошових папірців пана Юрія, у 2006 році він продав свої частки в компаніях. Але не поспішайте надсилати йому на картку гроші, на життя кандидат трохи того цінного паперу ще має.

І я про папір не жартую. Адже саме у готівковій формі Юрій Богданович зберігає трохи більше мільйона євро та майже три мільйони американських доларів. Пан Юрій – людина щедра. Бо тільки така людина може позичити "до наступної зарплати" 10,5 мільйонів зелених. Може і собі попросити?

Тим паче, Дерев’янко – ще й меценат. Пан Юрій задекларував понад 800 тис. благодійної допомоги для учасників АТО, лікарень та обдарованої молоді.

Юрій Богданович – політично нестабільний кандидат. За свою політичну кар’єру він побував, як мінімум, в 3 партіях і навіть встиг "піти в розкол". Ба більше – пан Юрій зміг переманити частину прихильників одного ну дуже улюбленого українськими прикордонниками грузина.

Нещодавно запропонував одному іншому "квартальному" кандидату зустрітись на піцу. Мабуть, пожартував.

Зараз працює народним депутатом. Балотується від партії "Воля". Цікаво, що ж входить в його програмний пакет президентських послуг?

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Програма пана Юрія називається "Нові можливості". Кожен з молодих людей, і не тільки молодих людей, любить можливості. Але варто сказати, що Дерев’янко вважає молодь своїми однодумцями. Він так і пише: "Мої однодумці – це представники середнього класу, молодь, підприємці, програмісти…" і взагалі вся і все.

Щодо політики, яку збирається проводити пан Дерев’янко. Зокрема, він планує ввести технологію блокчейн, яка, на його думку, унеможливить несанкціоновані зміни та забезпечить прозорість операцій в наданні адміністративних послуг.

Пан Юрій взагалі дуже сучасна людина. Як сказано на його сайті, він стояв у початків електронного документообігу в Україні.

Пан Юрій збирається встановити безкоштовний інтернет по всій території України. Він так і пише: "Ми встановимо безкоштовний високошвидкісний інтернет по всій території України". Мені вже уявляється, що літають якісь дрони і роздають інтернет. От гречка для більш старшої аудиторії, а інтернет – це така замануха для молоді.

Окрім цього, пан Дерев’янко планує запровадити таку собі електронну систему, де всі послуги будуть надаватися через створений електронний кабінет, де буде зберігатися уся інформація про людину, її електронний підпис, історія запитів і звернень до всіх органів влади. Також у нього є ідея запровадити електронне голосування. Просто ідеш собі у тролейбусі, зайшов у цю електронну систему і проголосував. Це ж круто.

Але на цьому пан Юрій теж не зупинився. У нього є досить цікавий пункт, який стосується освіти. Диплом, як вважає пан Юрій, стане гарантією працевлаштування, а обрана професія відповідатиме потребам ринку. От мені цікаво, як кандидат в президенти планує змінювати потреби ринку, адже президент не зовсім має повноваження в економічній сфері.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх 44-ох кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com