Наказ про відрахування іноземних студентів з Кропивницького медуніверситету скасовано

Наказ про відрахування іноземних студентів з Кропивницького медуніверситету скасовано

Наказ про відрахування 850 іноземних студентів кропивницької філії Донецького медуніверситету скасували.

Про це повідомляє Суспільне.

Документ 14 лютого підписав виконуючий обов’язки ректора навчального закладу Олександр Герасименко. Його на цю посаду призначили вчора.

За словами в.о. декана медуніверситету Ірини Торбенко, через скасування наказів про відрахування, студентів тепер не депортують.  

"За законом університет має повідомити протягом 10 днів міграційну службу щодо скасування студентських посвідок. Ці 10 днів ще не вийшли. Так як наказ відмінений, студенти не є відраховані. Документи до міграційної не надходили. Наразі всі посвідки діють. Вони легально перебувають на території України", — каже вона.

Для з'ясування причини відрахування студентів призначено комісію. Чи доведеться студентам повторно сплачувати гроші за навчання наразі не відомо.

Нагадаємо, 7 лютого з кропивницької філії університету відрахували 850 студентів-іноземців. Це люди, які укладали договори на оплату навчання з фірмою-посередником "Українські освітні послуги". Університет недоотримав від цієї фірми 37 мільйонів гривень.

Представник фірми-посередника, яка організовувала навчання іноземців, Олег Коротенко заявив, що фірмі не було виставлено жодної претензії, що саме не доплачено, нині фірма боргів не має.

Як раніше повідомляло Суспільне, у кропивницькій філії Донецького медичного університету під час перевірки виявили фінансові порушення з боку фірм-посередників, які організовували навчання іноземців. За даними перевірки, гроші, які студенти сплачували за навчання через посередників, на рахунки університету надходили частково.

Фото: Рідний край