ГК "ZTR" і "Мотор" – єдині команди в Україні, які можуть претендувати на щось серйозне в Європі – спортивний коментатор

ГК "ZTR" і "Мотор" – єдині команди в Україні, які можуть претендувати на щось серйозне в Європі – спортивний коментатор

ГК "Мотор" у домашньому матчі 10 лютого здолав німецьку команду "Фленсбург". Які перспективи у "Мотору" і гандболу в Україні в цілому, в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Вадим Корженко.

Ведучий:

Вадим Корженко

Перспективи у "Мотору" доволі непогані. Ми зазвичай звикли, що в "Лізі Чемпіонів" у нас зазвичай футбол: "Шахтар" і інколи київське "Динамо". Але в нас ще є запорізький "Мотор", суперклуб, який в останньому матчі здобув перемогу у груповому турнірі чоловічої Ліги Чемпіонів. Це був поєдинок 11-го туру групи В. Запорізький колектив на власному майданчику взяв гору над німецьким клубом "Фленсбург", це чемпіон своєї країни. У "Фленсбурзі" виступають 8 гравців національної збірної Німеччини, фіналіста Чемпіонату світу. Це доволі серйозний колектив.

"Мотор" після першої половини зустрічі програвав з рахунком 10:12, але потім підопічні Степанця зломили ту невтішну традицію, коли команада, що програє першу половину зустрічі, програє весь матч. "Мотор" зміг взяти справу у свої руки і врешті-решт переміг з результатом 28:26.

Наступний поєдинок у Лізі Чемпіонів запорізький колектив зіграє 17 лютого в Угорщині проти місцевої команди "Сегед".

На сьогодні в турнірній таблиці "Парі-Сен-Жермен" і згаданий угорський колектив "Сегед" уже гарантували собі вихід до наступного раунду змагань. "Мотору" в цьогорічній Лізі Чемпіонів, принаймні на цій груповій стадії, залишилося провести три поєдинки, що найцікавіше, два матчі з "Парі-Сен-Жермен" і "Сегедом". Тобто можливо, що в цих команд буде якась розслабленість, ротація складу, і це плюс для "Мотору".

Коли ми спілкувалися з Геннадієм Кассаєм, гендиректором ГК "Мотор", він сказав, що найголовніше для "Мотора" – стабільність. Він розуміє, що у команди не такий великий досвід, щоб одразу виходити до півфіналу чи зазіхнутися на перемогу в Єврокубку.

Всі ми хочемо перемоги запорізького "Мотору", тим паче, що команда підсилилася, там дуже багато легіонерів. Той же поляк Пачковськи, гравець національної збірної Польщі – в Європі знаний гандболіст. Він грає за "Мотор".

Найприкріше те, що в Україні "ZTR" і "Мотор" – це єдині команди, які реально можуть претендувати на щось серйозне в Європі. Все інше – лише для кількості.

Раніше гендиректор ГК "Мотор" Геннадій Кассай розповів про підготовку команди до матчу з "Фленсбургом".

На фото гравець "Мотору" Ігор Сорока. Фото прес-служби "Мотору"