Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки

Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки

Комітет з присудження премії Кабінету міністрів імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва на своєму засіданні, що відбулося в Держкомтелерадіо 28 січня, визначив лауреатів за 2018 рік.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

У номінації "Літературні твори для дітей та юнацтва" з 43 висунутих на здобуття премії робіт перемогу здобув дитячий письменник Іван Андрусяк за книги для малят "Зайчикова книжечка" та "Третій сніг".

Читайте також — Андрусяк анонсував вихід книжки "Сучасна українська казка"

У номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва" лауреатом премії став Михайло Александров за художнє оформлення книги Сергія Товстенка  "Ремонт Летючих Чудес". Всього за премію в цій номінації змагалося 13 робіт.

У номінації "Театральні вистави для дітей та юнацтва" перемогла вистава  "Король Лев" Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського. У цій номінації за премію змагалося шість театральних колективів.

У номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва" більшістю голосів Комітет проголосував за присудження премії  анімаційному фільму Андрія Щербака "Причинна".

Нагадаємо, премія імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори  для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

На фото — ілюстрація з книги "Ремонт Летючих Чудес"