Гуайдо отримав контроль над частиною активів Венесуели в американських банках

Гуайдо отримав контроль над частиною активів Венесуели в американських банках

США передали голові національної асамблеї Венесуели Хуану Гуайдо контроль над частиною активів Венесуели, які знаходяться на рахунках федерального резервного банку Нью-Йорка.

Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

"Держсекретар Майкл Помпео підтвердив повноваження тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо отримувати і контролювати певну власність на рахунках уряду Венесуели або центрального банку Венесуели, які знаходяться у федеральному резервному банку Нью-Йорка або інших страхових банках США відповідно до розділу 25B закону про федеральні резервні системи. Ця сертифікація допоможе законному уряду Венесуели зберегти ці активи на користь венесуельського народу", — йдеться у повідомленні.

Держдепартамент США також закликав інші уряди визнати тимчасового президента Хуана Гуайдо і зробити подібні кроки для захисту надбання Венесуели від подальшого розкрадання корупційним режимом Мадуро.

Нагадаємо, президент Венесуели Ніколас Мадуро почав другий термін перебування на посаді всупереч міжнародній критиці. 10 січня відбулася його інавгурація, Мадуро збирається очолювати Боліварську Республіку Венесуела наступні шість років — до 2025 року.

Читайте також — Лавров заявив, що Росія "зробить все" для підтримки Мадуро

Через його перебування на посаді у країні відбуваються десятки антиурядових демонстрацій, під час яких у штатах Португалія, Барінас, Тачіра, Капітал, Амазонас, Болівар вже загинуло щонайменше 40 осіб.

На фото EPA — Хуан Гуайдо