ЦВК вже зареєструвала 22 кандидатів в президенти

ЦВК вже зареєструвала 22 кандидатів в президенти

Центральна виборча комісія зареєструвала Руслана Кошулинського та Олександра Данилюка кандидатами у президенти України.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"До Комісії 23 січня 2019 року надійшли документи для реєстрації кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Кошулинського Р.В., висунутого 22 січня 2019 року на черговому ХL З’їзді політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода". Окрім того, 24 січня 2019 року до ЦВК громадянин України Данилюк О.В. особисто подав заяву про самовисунення кандидатом на пост Президента України разом з доданими документами для реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України", — йдеться у повідомленні.

Розглянувши зазначені документи, комісія встановила їх відповідність вимогам закону України "Про вибори Президента України" та зареєструвала їх на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року.

Читайте також — ЦВК зареєструвала на вибори президента 16 спостерігачів та 84 громадські організації

Станом на 25 січня Центральною виборчою комісією було зареєстровано 20 кандидатів у президенти — Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Андрій Садовий, Віталій Скоцик, Анатолій Гриценко, Віталій Купрій, Євген Мураєв, Геннадій Балашов, Ольга Богомолець, Олександр Шевченко, Роман Насіров, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Аркадій Корнацький, Олександр Вілкул, Юлія Тимошенко, Дмитро Добродомов, Олександр Мороз та Ілля Кива.

Новини по темі — КВУ закликає штаби кандидатів у президенти дбати про кібербезпеку

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 31 грудня 2018 року,  офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.