Володимир Шейко розповів, як обирають дітей на проект “Я — віртуоз!”

 Володимир Шейко розповів, як обирають дітей на проект “Я — віртуоз!”

Відбір юних учасників проекту “Я — віртуоз” здійснюється через мережу мистецьких навчальних закладів. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" розповів художній керівник і головний диригент Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо Володимир Шейко.
 
"Відбором опікується Алла Шейко. Вона вже років 12 займається професійно молоддю в Національній музичній академії. Вона має цю інформацію, базу, спілкується з навчальними закладами. Перш за все, це наші десятирічки, спецшколи, школи мистецтв, тобто ті заклади, де серйозно ставляться до поняття “мистецтво”. Всі ці діти лауреати конкурсів і вже є переможцями. Надалі, я думаю, що ми розвинемо якусь систему відбору тих дітей, які ще не стали з певних причин лауреатами, але які вже є нашими маленькими зірочками. Далі це буде рухатися до якогось, можливо, всеукраїнського конкурсу, який би включав музикантів різних жанрів", — розповів Володимир Шейко.
 
Зазначимо, наприкінці 2018 року Українське радіо започаткувало проект “Я — віртуоз!”, який має на меті популяризувати і надати всебічну підтримку творчих досягнень талановитих українських дітей, лауреатів і володарів Гран-Прі всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів. Перші два концерти в рамках проекту відбулися 12 жовтня та 9 листопада минулого року, в рамках яких молоді віртуози зіграли на сцені Великої концертної студії Будинку звукозапису Українського радіо разом із Симфонічним оркестром Українського радіо. Наразі ведеться підготовка до третього концерту.
 
Слухати повну версію.