Денісова звернулася до Москалькової через неприпустимі умови утримання Бекірова

Денісова звернулася до Москалькової через неприпустимі умови утримання Бекірова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить уповноважену Росії з прав людини Тетяну Москалькову, а також голову ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і людини Михайла Федотова з проханням терміново посприяти у наданні кваліфікованої медичної допомоги Едему Бекірову.

Про це вона повідомила у Facebook.

За її словами, адвокат Бекірова Олексій Ладен розповів, що двомісячне утримання його підзахисного у Сімферопольському СІЗО може призвести до смерті.

Як він заявив у відеокоментарі у Facebook в ході прямого ефіру, який вів під будівлею "суду" голова ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв, "Едем Бекіров — інвалід 1 групи, у нього цукровий діабет, 12 років тому у нього була ампутована нога, у нього ще безліч важких хвороб, і він потребує постійного догляду, який неможливо забезпечити в умовах слідчого ізолятора".

"Є відчуття, що рішення про двомісячне утримання Бекірова в СІЗО може призвести до дуже сумних наслідків аж до смерті підзахисного, тому що всі ми знаємо, що в слідчому ізоляторі Сімферополя вдаються до тортур і далеко не виняткові випадки, коли люди там просто вмирають", — додав Ладен.

Нагадаємо, 12 грудня на в'їзді в окупований Крим під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров.

За словами адвоката, Бекірова підозрюють у тому, що він зберігав і передавав боєприпаси — вибухівку і патрони.