Омелян: "Укрпошта" не припинить доставку пенсій

Омелян: "Укрпошта" не припинить доставку пенсій

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що ПАТ "Укрпошта" залишається соціально важливою компанією і скорочень відділень чи припинення доставки пенсій не буде.

Про це він сказав під час зустрічі із членами Наглядової ради Укрпошти 14 грудня, повідомляє прес-служба міністерства.

"Укрпошта" і надалі залишатиметься соціально важливою компанією. Ані скорочення кількості відділень на селі, ані припинення доставки пенсій не буде. Укрпошта сумлінно виконуватиме всі соціальні функції, покладені на неї. Дякуючи президенту України, знайдено компромісне рішення між "Укрпоштою" та Пенсійним фондом України", — сказав міністр.

Читайте також — "Укрпошта" не припинить доставляти пенсії, уряд не дозволить - експерт

Нагадаємо, генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив, що з 1 січня не доставлятимуть пенсії, закриють 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнять частину адміністративного та виробничого персоналу. Також він додав, що компанія зосередиться на побудові поштово-логістичного та фінансового бізнесу в містах, а також там, де це доцільно і вигідно.

Після цього прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що не допустить припинення доставки пенсій, а також запропонував керівництву "Укрпошти" звільнитися.

Пізніше президент України Петро Порошенко ініціював виділення 500 мільйонів гривень з державного бюджету, аби забезпечити "Укрпошті" компенсацію витрат на доставку пенсій. Також Петро Порошенко попросив Ігоря Смілянського переглянути розмір зарплати у бік її зменшення.

Публічне акціонерне товариство "Укрпошта" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України та має понад 12,8 тисяч об’єктів поштового зв’язку, у компанії працює понад 73 тисячі працівників.