Диригент Сіренко: Національний симфонічний оркестр України святкує 100-річчя

Диригент Сіренко: Національний симфонічний оркестр України святкує 100-річчя

У цьому році Національний симфонічний оркестр святкує 100-річчя від заснування. В ефірі радіо "Культура" на програму "Імператив" завітав очільник цього колективу, який є одним із кращих в Україні, головний диригент і художній керівник маестро Володимир Сіренко, який розповів про майбутній концерт та гастролі Україною.

Ведучі:

Олександр Пірієв

Скільки концертів ви граєте за сезон?

— Якщо ми не їдемо на гастролі, то це може бути 55-60 концертів в Києві. А якщо ми їдемо, наприклад, до Америки, то тільки там можемо відіграти таку ж кількість концертів. Зараз ми повернулися з туру Україною, де за місяць відіграли 24 концерти.

Ви пам’ятаєте своє перше творче єднання з колективом?

— Пройшов не один рік, поки ми об’єдналися. Після закінчення університету, я не знав де саме буду працювати. Коли тільки почав бути асистентом диригента, то працювати з таким славетним колективом було честю для мене. Пам’ятаю, що тоді дивився на них як на небожителів.

Ваш колектив оновлюється?

— Так, звісно. Наш колектив оновлюється, адже ми прагнемо зберігати баланс досвідчених музикантів і юних талантів. Часто проводимо прозорі конкурси й запрошуємо талановитих брати в них участь.

Як для вас пройшли гастролі містами України?

— Якщо чесно, то дуже важко. Тяжко було пережити постійні переїзди. Ми відіграли 24 концерти з невеликими перервами. Ми розпочали тур із західної України, потім зробили тижневу перерву, за яку встигли провести концерт у Києві, а потім продовжили їздити різними містами в центрі, на півдні та на сході.

Був час, коли ви очолювали Національний симфонічний оркестр як генеральний директор.  З чим тоді довелося стикнутися?

— З усім, чим тільки можливо. Дуже важко відповідати за все, коли ти не маєш ні впливу, ні костюмів, ні гастролей. Це надзвичайно важка праця.

Розкажіть, що відбудеться 28 листопада в Палаці "Україна"?

— Національному симфонічному оркестру цього року виповнюється 100 років. Саме через це й відбудеться гала-концерт у Палаці "Україна". Було складно скомпонувати концертну програму, але вона врешті вийшла дуже цікавою, тому запрошую на неї всіх прихильників музики.

Нагадаємо, що до 100-річчя Національного симфонічного оркестру України відбудеться гала-концерт, який розпочнеться 28 листопада о 19.00 в Палаці "Україна".

Фото взяте з ФБ Національного симфонічного оркестру України

Прослухати детальніше можете за посиланням