У власників ID-карт не виникне проблем при голосуванні на виборах — міграційна служба

У власників ID-карт не виникне проблем при голосуванні на виборах — міграційна служба

Паспорт громадянина України у формі ID-карти є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України а також надає право голосу на виборах Президента України особам, яким на день виборів виповнилося 18 років.

Про це повідомляє Державна міграційна служба.

Як йдеться у повідомленні служби, власники ID-карт жодним чином не можуть бути обмежені в праві голосу на майбутніх виборах президента України, адже ID-картка використовується в Україні нарівні з попереднім зразком паспорта громадянина України у формі книжечки.

Читайте також: Виборче законодавство потребує змін — КВУ

Напередодні у Центральній виборчій комісії заявили, що закон України «Про вибори президента України» не враховує існування ID-картки, тому для її власників буде неможливо забезпечити деякі передбачені законодавством процедури.

Нагадаємо, використання ID-картки, запровадженої у січні 2016 року на зміну паперового паспорта громадянина Україні зразка 1994 року, є черговим кроком української держави у напрямі євроінтеграції та розвитку електронного урядування в Україні.

За даними Державної міграційної служби, з початку 2018 року оформлено понад 4,2 млн. закордонних паспортів та понад мільйон ID-карток.