Єгор Соболєв порадив взяти кошти у ГПУ і віддати Суспільному мовленню

Єгор Соболєв порадив взяти кошти у ГПУ і віддати Суспільному мовленню

Народний депутат від "Самопомочі" під час години запитань до уряду в парламенті 19 жовтня 2018 року звернув увагу прем’єр-міністра Володимира Гройсмана на проблему становлення Суспільного мовлення.

Про це Єгор Соболєв повідомив у Фейсбук.

"Запитав Володимира Гройсмана, чому наступного року знов пропонується витрачати більше 7 мільярдів грошей платників податків на Генпрокуратуру, і лише наполовину фінансувати Суспільне мовлення".

Правдиві теленовини - безцінні для утвердження незалежності і демократії в Україні. Команда Суспільного вже може пишатися очищенням від замовної або зробленої за вказівкою керівництва держави дезінформації. Щоб гарантувати незалежність Суспільного, ми законом визначили, яка частина грошей платників податків має їм діставатися. Але це правило свідомо порушується Урядом цього року. І на наступний рік при ухваленні бюджету у першому читанні у Суспільного забрали 800 мільйонів (!) гривень. Це одна з причин, чому я голосував проти.

Відповідь нинішнього Прем‘єр-міністра на цю проблему показує, що він або не знає, як витрачатимуться сотні мільйонів гривень платників податків, або свідомо намагається нас всіх надурити. Що лише підкреслює потребу у сильному Суспільному", - написав він.