Стрітівська кобзарська школа постала перед проблемою закриття - Іван Ткаленко

Стрітівська кобзарська школа постала перед проблемою закриття - Іван  Ткаленко

Стрітівська кобзарська школа постала перед проблемою закриття, тому що там є проблема недобору бажаючих вчитися.

Про Стрітівську кобзарську школу розповідали в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" артист Національної капели бандуристів України Іван Ткаленко та випускниця Стрітівського коледжу Рина Руденко.

На фото: Іван  Ткаленко

На думку артиста Національної капели бандуристів України Івана  Ткаленка,  Стрітівська кобзарська школа постала перед проблемою закриття, тому що там є проблема недобору бажаючих вчитися. І це не дивно, вважає він, бо там не має належних побутових умов для навчання. "І що найцікавіше, якби навіть було більше бажаючи вчитися, держава все одно не зможе їх працевлаштувати. Щороку десятки випускників мають вигризати собі місце під сонцем, аби працевлаштуватися".

На фото: Рина Руденко

За словами випускниці Рини Руденко, сьогодні у Стрітівській кобзарській школі вивчають все, що стосується музичного інструменту, від обслуговування бандури до комунікації бандуристів із зовнішнім світом. "Щоб бути успішним і працевлаштуватися, треба гарно вчитися і знати все від а до я".

Нагадаємо, що Стрітівська вища педагогічна школа кобзарного мистецтва — вищий навчальний заклад I рівня акредитації у селі Стрітівка Кагарлицького району.  Вона заснована в 1989 році, а ініціаторами заснування школи були заслужений артист України Василь Литви, письменник Борис Олійний та Олесь Бердник.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!