Михайло Каменєв: створення патрульної поліції - початок реформ силового блоку

Михайло Каменєв: створення патрульної поліції - початок реформ силового блоку

Три роки патрульної поліції. Є чимала плинність кадрів. Кожен сьомий - звільнився. Загальна потреба у видатках на забезпечення діяльності підрозділів, установ і закладів Нацполіції в 2016 - 2018 роках забезпечувалася на рівні менше 50%
 
В ефірі Українського радіо у програмі "Сьогодні. Зранку" свою думку висловив експерт групи "Поліція під контролем" Реанімаційного пакету реформ  Михайло Каменєв.
 
Вже зараз можна ставити хрест на розпочатій реформі, бо є багато перепон для того, щоб вона відбувалася конструктивніше? Чи, можливо, три роки - це не так багато для здійснення реформи?
 
Казати, що вже все добре, - це не зовсім правильно. Складати руки теж не треба. Треба вимагати, щоб реформа таки була здійснена. Не зміна форми чи вивісок, а зміна законодавства, доведення всього до відповідності, належне навчання,  фінансування. Треба вимагати.
 
Патрульна поліція була створена як головна вітрина і показник реформ. Чи є розчарування серед людей, які працюють у патрульній поліції?
 
Я сам на самому початку створення працював у патрульній поліції, допомагав запускати юридичну складову цієї реформи. Багато людей зараз демотивовані, зокрема і через зарплатню. Інший момент, коли поліцейський не бачить результатів своєї роботи.
 
Чи вдалася реформа? Бо, здається, патрульною поліцією намагаються прикрити повну відсутність реформи МВС.
 
Погоджуюсь, але не до кінця. Патрульна поліція справді стала початком реформи саме цього блоку. Але вона недороблена. Всередині ще дуже багато чого треба міняти. Ще дуже багато попереду у реформуванні силового блоку.