Про зменшення викидів вуглецю розмірковував Ілля Яременко

Про зменшення викидів вуглецю розмірковував Ілля Яременко

230 місце Києва у переліку міст з викидами вуглицю в екологію в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" тлумачив голова Української кліматичної мережі Ілля Яременко.
 
На думку експерта, 230 місце України в рейтингу серед 500 країн щодо викидів вуглецю, це непоганий результат, але потрібно ще максимально покращити цей показник. Так, в середньому 25 тонн в США на рік викидає одна людина вуглецю в атмосферу, а в Україні - припадає 4 тонн на людину. Але до 2050 року, наголошує Яременко, "вуглецевий відбиток" повинен бути лише 1 тонн на людину, щоб уникнути таких змін клімату, коли життя на землі буде неконтрольованим і непридатним для існування.
 
За його словами, "вуглецевий відбиток" кожного українця треба зменшити до мінімуму, адже підвищення температури, пожежі, від яких гинуть люди, свідчить про негаразди з рівнем вуглецю в атмосфері.
 
Надав експерт і суто практичні рекомендації. Наприклад, літаємо на літаках, а потім саджаємо дерева, які зменшать "вуглецевий відбиток", адже його більше поглинеться. Треба зменшити вирубку дерев, бо це фактично панацея від більшості екологічних проблем.
 
Крім того, додав Яременко, треба економити енергію у власному побуті. Наприклад, прати речі можна вночі, коли електроенергія дешевша, адже діє нічний тариф,  і тому подібне.
 
 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!