Конфлікт Нафтогазу та Київенерго прокоментував Сергій Дяченко

Конфлікт Нафтогазу та Київенерго прокоментував Сергій Дяченко

На тему боргів ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогазом України" і хто має їх повертати розмірковував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій  Дяченко.
 
Експерт переконаний, що не має юридичних підстав і не повинен київський бюджет платити за борги "Київенерго". Державна адміністрація не зобов'язана платила за борги компанії, в експлуатації якої були мережі. В даному випадку, арендодавець повертає собі майно, але не має брати на себе і борги цієї приватної кампанії, - підкреслив Дяченко.
 
За його словами, компанія НАК "Нафтогаз України" повинна вирішувати з ПАТ "Київенерго" це питання. У Київенерго є майно, його можна продати і розрахуватися з боргами. Крім того, можна оголосити себе банкрутом і в юридичному порядку, передбаченому в цьому випадку, розрахуватися за борги, які накопичилися.
 
На думку Сергія Дяченка, юридично це може тягнутися дуже довго, якщо не буде бажання у керівництва вирішити це питання. Коли передати справу до суду,  то це може тривати роками, - вважає експерт. Але ніхто не допустить, щоб велике місто так довго сиділо без води. На думку Дяченка, за кілька тижнів питання між НАК "Нафтогазом України" і ПАТ "Київенерго" має вирішитися. Можливо втрутиться у ситуацію вища гілка влади. 
 
 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.00!