Українці планують велопробіг "Чумацький шлях до Північної Америки" (аудіо)

Українці планують велопробіг "Чумацький шлях до Північної Америки" (аудіо)

Велопробіг українців до США та Канади "Чумацький шлях до Північної Америки" розпочнеться наприкінці травня і триватиме до початку вересня.

Його учасники планують подолати понад 10 тисяч кілометрів шляху, щоб популяризувати Україну і зібрати кошти на підтримку українського війська, - повідомив сьогодні під час прес-конференції ініціатор велопробігу, колишній боєць АТО Костянтин Самчук. За Його словами, команда складається із 12 осіб, із яких — 8 — велосипедисти, решта — водії та відповідальні за зв’язки з громадськістю.

З подробицями Віолетта Карлащук:

"Із Лос-Анджелеса 22 травня офіційно стартує трансатлантичний велопробіг “Чумацький шлях до Північної Америки”. Маршрут пролягає через 25 штатів і провінцій. Загалом планується відвідати понад 400 міст США та Канади, - повідомив учасник велопробігу Максим Семак. За його словами, щоб вкластися у графік маршруту велосипедисти повинні щодня долати приблизно 150 кілометрів. Фінішують у Вашингтоні. У великих містах зупинятимуться на кілька днів для відпочинку і офіційних зустрічей, - говорить Максим Семак.

До Північної Америки везуть кілька українських велопроектів, - сказав ініціатор “Чумацького шляху” Костянтин Самчук. Зокрема, за його словами, один із учасників крутитиме педалі електровелосипеда, який увійшов до книги Рекордів Гіннеса через те, що подолав на одній підзарядці найдовшу відстань — 380 кілометрів. Окрім цього, каже Костянтин Самчук, повезуть і найлегший у світі велосипед, який виробляється на авіазаводі Антонова. Головна мета поїздки, - створювати позитивний імідж нашої держави у світі і консолідувати українську спільноту, розповідає Костянтин Самчук.

"Чумацький шлях до Північної Америки" - це третій велопробіг, що його проводить Костянтин Самчук. У 2015-му році, після повернення з війни на Сході, він вирушив у всеукраїнський велопробіг “Схід-Захід”. У 2016-му році — відбувся Європейський велопробіг “Українці в Європі”. Тоді учасники команди проїхали 16 країн і подолали за 100 днів понад 11 тисяч кілометрів. Національний реєстр рекордів України визнав цю мандрівку найдовшим груповим велопробігом. Під час прес-конференції в четвер було офіційно зареєструвано цей рекорд. Говорить очільниця Національного реєстру Лана ВЄтрова.

Цього року учасники велопробігу планують знову подати заявку на рекорд України, - повідомив Костянтин Самчук. Цього разу, каже він, йтиметься про найбільший набір висоти на велосипеді".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!