У лавах бойовиків на Донбасі воюють італійці

У лавах бойовиків на Донбасі воюють італійці

На Донбасі на боці бойовиків воюють 25 громадян Італії.

Про це заявив нардеп від БПП Андрій Антонищак з трибуни Верховної Ради, посилаючись на дані військової прокуратури та СБУ, передає 112.ua.

"За інформацією, наданою головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом та головою Служби безпеки Василем Грицаком, наявні дані про 25 італійців, що брали та беруть участь у війні проти нашої держави на сході - ось ці списки", - сказав Антонищак.

За його словами, італійці брали участь у бойових діях у складі батальйонів незаконних збройних формувань "Восток" та "Призрак". Нардеп наголосив, що громадяни Італії можуть бути причетні до загибелі мирного населення та українських військовослужбовців.

"Ми звертаємося до ГПУ, МВС, СБУ внести відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за відповідними статтями ККУ; звернутись до правоохоронних органів Італії з проханням співпраці у розслідуванні кримінальних проваджень. А Міністерству закордонних справ України вручити послу Італії в Україні ноту протесту у зв'язку із участю італійських громадян у війні проти України", - оголосив Андрій Антонищак.

Нагадаємо, раніше італійське видання La Stampa опублікувало матеріал про італійських найманців, які воюють на Донбасі.