Серж Саргсян став прем'єром Вірменії (аудіо)

Серж Саргсян став прем'єром Вірменії (аудіо)

Прем’єр-міністром Вірменії обраний колишній президент Серж Саргсян.

Додамо, що вибори прем’єра відбувалися на тлі акцій протесту, організованих опозицією. Мітинги в країні тривають п’ятий день. Опозиціонери оголосили про початок у Вірменії мирної оксамитової революції.

Тему продовжить Олена Богданьок:

"Сержа Саргсяна, який до цього двічі обіймав посаду Президента Вірменії, обрали Прем"єром під час спеціального засідання вірменського парламенту. Це перші вибори глави вірменського уряду після ухвалення Конституційних змін. Завдяки цим змінам екс-президент отримав змогу керувати країною третій термін.

Додамо, після конституційної реформи уся повнота влади зосередиться в руках премєра. Виступаючи перед депутатами, Серж Саргсян пояснив, чому вирішив очолити вірменський уряд.

За його словами, у нього є достатньо ресурсів і впливу для забезпечення ефективної роботи провладної партії у виконавчій та законодавчій владі.

Вибори Прем"єра відбувались на тлі акцій протесту, які тривають 5-й день поспіль. Проспект Баграмяна, де розташована будівля парламенту, зранку був оточений силами поліції. До будівлі Національних зборів було стягнуто спецтехніку - водомети та бронетехніку. Демонстранти перекрили центральні вулиці Єревана. За підозрою у скоєнні адміністративних правопорушень затримали 80 осіб. Про це повідомляє прес-служба поліції. Депутат-опозиціонер Нікол Пашинян оголосив про початок оксамитової революції.

Кореспондент телеканалу "Настоящее время" Артур Хачатурян під час прямого включення телеканалу UA:перший розповів про перебіг подій у Єревані.

Ситуацію у Вірменії коментує і політолог Віталій Кулик.

Нагадаємо, акції протесту у Вірменії тривають з 13-го квітня".

Олена Богданьок, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!