НАЗК очолив новий керівник (аудіо)

НАЗК очолив новий керівник (аудіо)

Новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції обрано одного з членів цього органу Олександра Мангула. Це рішення НАЗК ухвалила на своєму позачерговому засіданні.

Нагадаємо, сьогодні сплив термін повноважень Наталії Корчак, яка два роки обіймала посаду Голови відомства, завдання якого - забезпечити процес електронного декларування статків чиновників і перевіряти, чи не містять вони ознак незаконного збагачення.

Чого чекати від НАЗК після зміни керівника, - дізнавалася Тетяна Власенко:
                                                 
"Доволі плідними називає Наталія Корчак два роки роботи Нацагенства з питань запобігання корупції під її керівництвом.

Претендувати повторно на посаду голови НАЗК Наталія Корчак, відповідно до законодавства, права не має, і, як каже сама, бажання теж.

Нагадаємо, за два роки діяльності відомство критикували депутаи, урядовці, інші декларанти за збої у роботі реєстру електронних декларацій і за надмірні витрати на надбавки до зарплат, яке керівництво відомства собі нараховувало. Нині Наталя Корчак каже - тему премій спеціально "роздмухали" в суспільстві, щоб у людей склалося агресивне ставлення до Нацагентства.

Новий голова відомства Олександр Мангул розповідає, що отримуватиме зарплату до 100 тисяч гривень. На новій посаді, передовсім, візьметься за вирішення проблеми перевірок електронних декларацій, аби прискорити цей процес.

НАЗК використовувалось і далі використовуватиметься для виконання замовлень із владних кабінетів, висловлює припущення представник парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Ігор Луценко. З посиланням на припущення інших політиків депутат каже, що Олександр Мангул –  ставленик президента. Іншу думку висловив політолог Віктор Таран.

Щодо біографії Олександра Мангула, то на місцевих виборах восени 2015 року він очолював список Блоку Петра Порошенка до однієї з районних рад. Сам він у день обрання сказав, що особисто із Президентом не знайомий і пообіцяв українцям на новій посаді підтвердити свою незалежність".

Тетяна Власенко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!