Правозахисник Денис Монастирський: "Саме по собі створення антикорупційних органів не борять корупцію в державі"

Правозахисник Денис Монастирський: "Саме по собі створення антикорупційних органів не борять корупцію в державі"

Сплив термін повноважень голови НАЗК Наталії Корчак. Підсумки її роботи в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" підбив експерт програми реформування правоохоронної та судової систем Українського інституту майбутнього Денис Монастирський:
 
"Прозвучало багато жорсткої критики, звинувачення. Але саме по собі створення антикорупційних органів не борять корупцію в державі. Вони мали б працювати в тісній взаємодії між собою, але, не жаль, цього не спостерігається. І це не тільки надбання Наталії Корчак, але це ми чуємо і про Назара Холодницького, виникає питання про його можливу відставку, гучні скандали навколо цієї антикорупційної команди. 
 
Команди не склалося, на жаль, як серед антикорупційних органів, так і всередині самої НАЗК. Це така безвідповідальна колегіальність. Звучали гучні звинувачення в кураторстві НАЗК з боку адміністрації Президента. Також йшлося про зловживання владою п. Корчак у тому, що вона наживається на електронному декларуванні. Але якщо Корчак йде з цієї посади, то ми розуміємо, що й надалі кримінальне переслідування буде вестись щодо неї. Впродовж двох років саме декларування фактично перетворилось на покарання. Великою мірою тут є відповідальність саме НАЗК.  Йдеться про зрив самої ідеї створення НАЗК".
 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!