Шахтарі "Селидіввугілля" оголосили безстрокове голодування (аудіо)

Шахтарі "Селидіввугілля" оголосили безстрокове голодування (аудіо)

Безстрокове голодування, оголошене вчора працівниками  чотирьох шахт державного підприємства "Селидіввугілля", триватиме доти, поки не будуть погашені борги з зарплат і поки не будуть спрямовані  кошти на технічне переоснащення підприємства.

Ці вимоги страйкарі оприлюднили сьогодні у Києві. За їхніми словами, за січень їм виплатили чверть заробленого.

З подробицями Катерина Шевцова:
                                
"Дев'ять працівників шахт в актовій залі Міністерства енергетики і вугільної промисловості у середу оголосили безстрокове голодування. На це їх штовхнули невиплати з зарплат  за січень на шахтах, де працює  майже 8 тисяч людей, розповіла голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників шахти "Котляревська", що  входить до складу державного  підприємства  "Селидіввугілля" Таїсія Кравцова.

Зарплати за минулий місяць розпочали виплачувати  у лютому, що передбачено тристоронньою галузевою угодою  між профспілками, державою і роботодавцем, сказав в інтерв'ю Українському радіо  заступник Міністра вугільної промисловості Анатолій Корзун.
            
На протест  шахтарів  підштовхнули й інші чинники, каже іще один учасник голодування Сергій Павлов.

Держава повинна комплексно сприяти роботі шахтарів, каже Голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, -  перевіряти, як дотримуються під час роботи правил техніки безпеки, чи виконують умови охорони праці, на чому працюють і у яких умовах. За словами Михайла Волинця, торік на державних шахтах внаслідок травм загинуло 18 шахтарів. Така ситуація, каже він, спостерігалась у 90-х роках минулого століття".

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!