Інфраструктуру України проектуватимуть за світовими стандартами (аудіо)

Інфраструктуру України проектуватимуть за світовими стандартами (аудіо)

У найближчі 5 років об’єкти інфраструктури в Україні почнуть проектуватися за світовими стандартами. Йдеться про мости, дороги, соціальні об’єкти, частково – житловий фонд.

Це буде закладено у будівельний кодекс, що зараз розробляється Міністерством регіольнального будіувництва і житлово-комунального господарства. Долучитись до проекту зголосились Українське співтовариство будівельного права, Національна асоціація міжнародної федерації інженерів і консультантів ФідІк, а наукову підтримку надасть Академія будівництва України. Відповідний меморандум підписано сьогодні у Києві.

Докладніше – Тетяна Сергійчук:

"Останнім часом на будівельному ринку України постає питання про створення єдиного документу норм і правил, який би регулював галузь, говорить Вадим Ходоковський голова правління Українського співтовариства будівельного права.

Упродовж 10-ти років запровадженням європейських норм не лише у веденні документообігу, в нормах проектування, технічного регулювання, контролю якості за будівництвом у всіх секторах економіки в Україні займається національна асоціація міжнародної федерації інженерів і консультантів ФідІк. За словами її президента Яни Щигурової, норми Фідік застосовуються не лише на великих інфраструктурних об’єктах із залученням іноземних інвестицій, а й рекомендовані на внутрішньому ринку.

Запровадження європейських і світових будівельних стандартів, серед іншого, допоможуть українським фахівцям галузі отримувати замовлення за кордоном. А в Україні умови роботи стануть привабливішими для іноземних інвесторів, каже віце-президент Академії будівництва України Віктор Лещинський.

Імплементація євронорм до українських реалій – це не лише якісні дороги, які не розсипатимуться після зими. Це також стимул для молодих фахівців у сфері будівництва і у двадцяти суміжних галузях працювати в Україні. Для початку реалізацію таких задумів планують з пілотних проектів".

Тетяна Сергійчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!