Сьогодні в Україні вшановують пам'ять кіборгів (аудіо)

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять кіборгів (аудіо)

Сьогодні з ініціативи ветеранів АТО в Україні вшановують пам'ять кіборгів, які загинули під час оборони Донецького аеропорту, яка тривала 2014-2015-го року, а також віддають шану захисникам, яким вдалося вижити на тому пекельному плацдармі.

Про кіборга Тараса Колодія розповідає наша львівська кореспондентка Наталія Козачук:

"Героїчна оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні. Бійцю 80-ї аеромобільної бригади, 26-річному львів’янину Тарасу Колодію довелося воювати там останні два тижні, але саме на цей час припали найзапекліші бої.

Коли розлючені відчайдушним опором українських військових бойовики підірвали плити перекриття аеропорту, залишки будівлі обвалилися, накривши наших захисників. Поранений Тарас Колодій разом із одинадцятьма своїми побратимами потрапив у полон ворога, де провів 697 днів.

18-го грудня 2016-го року внаслідок чергового обміну полоненими Тараса звільнили з неволі. Чоловік пройшов курс лікування у Львівському військовому шпиталі, але через важку контузію його й досі турбують напади сильного головного болю. Роботу Тарас ще не знайшов, але каже, що знайшов своє кохання, і нові почуття потроху витісняють жахливі спогади про війну та полон".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!