Експертиза підтверджує автентичність голосів Саакашвілі та Курченка (аудіо)

Експертиза підтверджує автентичність голосів Саакашвілі та Курченка (аудіо)

Попередніми результатами експертизи підтверджено автентичність голосів екс-голови Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі та Сергія Курченка - бізнесмена часів Віктора Януковича - на аудіо та відеозаписах, здобутих органами слідства.

Про це сказав сьогодні у відеокоментарі прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко. За його словами, експертизу було проведено Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, і Генпрокуратура готова залучити до дослідження матеріалів іноземних фахівців.

Прослухати

Результати експертизи є таємницею досудового розслідування і не мали б бути оприлюднені. Про це сказав у коментарі Українському радіо один із адвокатів Михеїла Саакашвілі Павло Богомазов. Про проведення експертизи адвокатам не повідомили, каже він, і матеріалів справи, які захист має право отримати від органів слідства, прокуратура не передала. Хоча, сторона захисту спрямувала відповідні запити до органів слідства говорить Павло Богомазов.

Прослухати

Нагадаємо, 5 грудня Генпрокуратура оприлюднила відео про проведення операції з викриття фінансування діяльності лідера партії "Рух нових сил" Михеїла Саакашвілі бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком.

Зокрема, було оприлюднено аудіозапис нібито їхньої телефонної розмови, датованої 20 листопада 2017 року. Пропонуємо фрагмент запису.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!