На Рівненщині відкрили Центр лікування і реабілітації наслідків нейротравм (аудіо)

На Рівненщині відкрили Центр лікування і реабілітації наслідків нейротравм (аудіо)

Облаштували його на базі обласного госпіталю інвалідів війни. Одночасно курс реабілітації зможуть проходити півсотні бійців, які отримали поранення під час бойових дій на Донбасі.

З подробицями - наш кореспондент Руслан Савуляк:

"Після отриманих на Сході поранень десантник Сергій Калитюк четвертий рік змушений пересуватися на візку. За цей час неодноразово проходив лікування у приватних клініках в Україні та за кордоном. У Центр на Рівненщині його запросили як експерта. З поміж іншого, інспектує наскільки для потреб візочників пристосували вбиральню.

Загалом під Центр виділили чотири поверхи. На ноги тут ставитимуть бійців, які мають черепно-мозкові та спинальні травми. На потреби першого в Україні саме неприватного Центру цьогоріч виділили двадцять чотири мільйони гривень. Кілька спеціалістів із госпіталя вже пройшли навчання у Польщі, надалі персонал перейматиме досвід у приватних вітчизняняних центрах.

Курс реабілітації може тривати від кількох тижнів до півроку і навіть більше. На цей час пацієнтів забезпечують котеджами. Заселяти пацієнтів почали цього тижня, зокрема тих хто лікувалися у госпіталі раніше. Загалом одночасно курс реабілітації зможуть проходити півсотні бійців. Усі витрати обіцяє брати на себе держава".

Руслан Савуляк. Рівне. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!