100-річчя української дипломатії відзначили в Молдові

100-річчя української дипломатії відзначили в Молдові

Захід, приурочений до 100-річчя української дипломатії, відбувся в посольстві України в Республіці Молдова.

Про це йдеться в повідомленні Украінформу.

В урочистому вечорі взяли участь акредитовані в Кишиневі українські дипломати, керівники українських громадських організацій Молдови, журналісти.

"Коли в 1991 році Україна здобула незалежність, в історії розпочався новий відлік, і саме дипломати зробили дуже багато для утвердження Української держави. І сьогодні, як і сто років тому, дипломатичний корпус нашої країни має міжнародну підтримку у захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету держави від одного і того ж агресора - охопленої імперськими амбіціями Росії", - наголосив у своєму виступі надзвичайний і повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

А керівник Координаційної ради українських громадських організацій Молдови Микола Олійник звернув особливу увагу на те, що дбайливе ставлення молдавської держави до українців, які живуть тут - це теж результат діяльності українських дипломатів.

Учасникам заходу була представлена ювілейна експозиція репродукцій документальних матеріалів, які розповідають про перші кроки української дипломатії.